Din iPhone skærm er ødelagt – hvad nu?

Når din iPhone skærm er gået i stykker, har du flere muligheder. Du kan vælge at bide det i dig og vente, indtil du har råd til at købe en helt ny iPhone – eller du kan få den repareret. Nogle vælger endda selv at udskifte deres iPhone skærm.

Det kan være svært at beslutte sig.

Derfor har vi lavet denne guide, som samler både fordele og ulemper og forklarer forløbet, hvis du sender din telefon til reparation – eller endda vælger at gøre det selv.

Er du i tvivl, kan du læse videre og finde den løsning, der virker bedst for dig.

Læs også vores blogindlæg omkring, hvordan du kan nulstille din iPhone.

Reklamationsret eller garanti

reklamationsret på iphone

Har du lige taget din iPhone ud af indpakningen, og er der et problem med skærmen, kan du bruge reklamationsretten til at få en ny – eller en udskiftning. I Danmark beskytter forbrugerloven dig, så du er sikker på, at du får en velfungerende vare.

Al elektronik er dækket af forbrugerloven, heriblandt reklamationsretten. Apple tilbyder også en 1-års begrænset garanti. Det er et frivilligt supplement til reklamationsretten, men den dækker stadig kun fabrikationsfejl.

Du skal huske at medbringe et købsbevis, såsom en kvittering eller et garantibevis.

Har din telefon været ude for et uheld, dækker hverken garantien eller reklamationsretten. Du kan overveje at kontakte dit forsikringsselskab, hvis mindre elektronik er dækket af din indboforsikring.

Fordele og ulemper

 • Ny iPhone – eller gratis reparation
 • Er det en fabrikationsfejl, kan du indlevere den i butikken

 • Længere ventetid, hvis du skal kontakte din forsikring eller få telefonen returneret over nettet
 • Ingen personlig hjælp

Få din iPhone skærm repareret af erfarne teknikere

erfarne teknikere

Er din iPhone skærm gået i stykker ved et uheld, eller er garantien udløbet, er det bedste valg nok at få skærmen udskiftet af professionelle teknikere. Bruger du et Apple-certificeret reparationsværksted, beholder du din garanti. Du er også sikker på, at din telefon bliver repareret ordentligt – og ofte også hurtigt.

Hos Telerepair kan vi typisk udskifte din iPhone skærm på under 25 min. Vi tilbyder yderligere også en prisgaranti.

Når du får din iPhone skærm repareret hos Telerepair

Processen, når du skal have din skærm udskiftet hos Telerepair, er rimelig simpel:

 1. Bestil tid i en af vores mange butikker – så får du også en kortere ventetid
 2. Vælge OEM eller Original Apple
 3. Indlever den i en af vores butikker
 4. Vent typisk 25-60 minutter
 5. Afhent din telefon – der nu har en helt ny skærm

OEM eller originale Apple-reservedele?

Når du får din iPhone skærm repareret af Telerepair har du typisk mulighed for selv at vælge, hvilken skærm du vil have: en original Apple-skærm eller en OEM-skærm.

Den originale Apple-skærm er den selvsamme skærm, som din telefon blev solgt med. Den er mere holdbar, har en fantastisk farvegengivelse og fungerer alt i alt, som Apple-skærme skal.

Vil du gerne spare lidt penge, for eksempel hvis du gerne snart vil købe en ny telefon, kan du vælge en OEM.

OEM står for “original equipment manufacturer” og er en skærm, der er produceret af andre end Apple, men som Apple stadig understøtter. Ofte er OEM lidt mere skrøbelige og lyset kan være mere blåligt. De fleste vil dog ikke kunne se forskel. OEM-reservedelene er også ofte produceret af samme fabrik, som Apple selv bruger.

Fordele og ulemper

 • + Perfekt og professionel reparation
 • + Kort ventetid – 95% af reparationen tager under en time
 • + Prisgaranti – hvis fejlen vender tilbage, reparerer vi den gratis
 • + Livstidsgaranti – på reparation af iPhone skærme
 • + Grundig diagnose – så du er sikker på, at det er skærmen og ikke batteriet, der kræver reparation eller udskiftning
 • + Originale reservedele – så din telefon fungerer præcis, som den skal
 • + Valg mellem to gode løsninger: original Apple eller OEM
 • + Vi beskytter din telefon mod statisk elektricitet under reparationen
 • – Er din iPhone 3. generation eller ældre, kan vi ikke reparere den
 • – Det kan være en bedre investering at leve med skaden, hvis du i forvejen har planer om at købe en ny

Køb en ny iPhone

ny iphone

Du kan slet og ret også bare købe en ny iPhone. Denne løsning er dyr og mest for dem med en ældre iPhone, som i forvejen havde overvejet at skifte til en nyere model. Du kan også vurdere, om skaden er så minimal, at du hellere vil have en ødelagt skærm i et par måneder, før du har penge til en ny iPhone.

Du kan også vælge at købe en brugt iPhone i samme model.

Når du køber brugt, er det vigtigt, at du laver et grundig tjek af telefonen, inden du betaler. Så er du sikker på, at der ikke er andre fejl og mangler med din nye telefon, som sælgeren ikke har fortalt dig om. Husk at bede om kvittering og salgsbevis fra sælgeren, så du også overtager garantien.

Fordele og ulemper

 • + Ny iPhone!
 • – Hvis ny: en dyr løsning, især hvis du har en nyere model
 • – Hvis brugt: husk at tjekke varen, inden du betaler (så du ikke overtager en anden ødelagt telefon)

Ikke-certificerede tredjepartsreparatør

Ikke-certificerede tredjepartsreparatør

Ikke-certificerede tredjepartsreparatører kan være billigere end en god reparation. Den tager ofte en lille uges tid og bruger ikke originale reservedele eller OEM. Det kan godt føre til en dårlig reparation eller en telefon, der ikke har samme kvalitet, som da du købte den. De bruger ofte ikke de korrekte værktøjer eller bruger et værksted, hvor din telefon ikke er tilstrækkeligt beskyttet fra statisk elektricitet under reparationen.

I værste tilfælde kan der opstå nye skader under reparationen, såsom at hjemmeknappen er stoppet med at fungere, skade på batteriet eller noget tredje.

Fordele og ulemper

 • + Til tider (men ikke altid) billigere – på kort sigt
 • – Ingen garanti for en god reparation
 • – Ofte ventetid på 6-7 dage
 • – Bruger ikke originale reservedele eller OEM
 • – Mister din Apple-garanti
 • – Ingen prisgaranti

Gør-det-selv reparation af iPhone skærm

gør det selv iphone reparation

Kan vi ikke overbevise dig om, at en certificeret reparation af din iPhone ville være bedst, kan du også vælge selv prøve at reparere den. Det er muligt at købe reparationskits og reservedele på nettet, men de er ofte i dårlig stand eller fungerer ikke ordentligt.

Det er dog billigt. Så hvis din mobil er gammel, og du overvejer at købe en ny eller er du bare er nysgerrig på, hvordan en iPhones indmad ser ud, kan du blive klogere her.

Inden du går i gang, skal du dog være afklaret med, at reparationen kan fejle. Du mister også din garanti og din telefon vil ikke længere være vandtæt.

Reparationen fejler

iPhone-telefoner er overraskende holdbare på ydersiden. Men fordi indholdet er meget småt, kan de enkelte reservedele også være meget skrøbelige.

Skal du selv udskifte din iPhone skærm, skal du bruge en del kraft på at skille den ad – samtidig med at der er dele, såsom kabelbåndene, inden i telefonen, som let går i stykker eller bliver revet over.

Når du laver reparationen, skal du bruge specialiseret værktøj. Det er, fordi blandt andet skruerne er meget små og let kan få ødelagt deres kærv (spidsen, hvor du sætter skruetrækkeren). Skruerne er heller ikke ens, da de har forskellige størrelser og længder. Derfor er det vigtigt at organisere dem under reparationen.

Du skal også være afklaret med, at dine reservedele ikke er ligeså gode som Apples egne, og derfor kan din skærm være mindre responsiv eller have en værre farvegengivelse.

Ikke længere vandtæt

Når man selv reparerer en iPhone, vil telefonen miste sin vandtæthed. Det er, fordi Apple bruger en specialiseret lim i åbningerne og mellem reservedele, der holder vand ud.

Når du selv udskifter din iPhone skærm, skal du opløse limen. Det gør DYI-reparatører ofte med en hårtørrer. Hvis man bruger for meget varme, kan man skade andre dele af din telefon. Når reparationen er overstået og telefonen skal samles igen, er det ikke muligt at lægge ny lim. Derfor mister telefonen også noget af sin vandtæthed.

Du mister din garanti

Når du laver din egen reparation, som ved ikke-certificerede tredjeparts reparatører, mister du din Apple-garanti, AppleCare og reklamationsret. Hvis du bruger en ældre model, er de garantier selvfølgelig ofte forældet.

Fordele og ulemper

 • + En af de billigste løsninger – de fleste reparationskits koster omkring 500 kr.
 • + Du får stillet din nysgerrighed om, hvordan en iPhone er sat sammen
 • + Du lærer noget nyt
 • – Risiko for at reparationen går galt
 • – Risiko for yderligere skade på din telefon
 • – Du mister din garanti
 • – Det tager tid at gøre ordentligt
 • – Du skal bruge specialiseret værktøj
 • – Din iPhone er Ikke længere vandtæt

Har du mistet eller tabt din iPhone? Så læs vores indlæg omkring hvordan du benytter Find My iPhone.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.