Få et mere bæredygtigt forbrug med Telerepair

Over de seneste år er vi som samfund blevet mere og mere opmærksomme på bæredygtigt forbrug. Det er vigtigt, fordi det mindsker vores effekt på klimaet, men også hjælper os med at afklare præcis, hvad vi har behov for – og hvorvidt vores forbrugervaner er med til at gøre vores liv bedre.

Hos Telerepair vil vi selvfølgelig altid gerne give vores kunder gode tilbud. Det kan være rigtig fornuftigt at vente til et udsalg, når man skal købe en bestemt vare eller finde en gave til en af sine nærmeste. 

Der er intet i vejen med at spare op, så du kan købe præcis det, du ønsker dig til en bedre pris end ellers. Eller købe noget, dine nærmeste ønsker sig. Men det er også vigtigt, at vi tager vare på miljøet og klimaet. Fordi vores forbrug handler om mere end bare vores egen økonomi – især når det kommer til smartphones.

Hvad er bæredygtigt forbrug?

Bæredygtigt forbrug er et vidt begreb, men det betyder som oftest, at man undgår at købe varer, der indeholder materialer, som ikke kan fornyes eller genanvendes. 

Det kan især være en udfordring, når det kommer til smartphones, der blandt andet består af cobolt og guld, der udvindes i miner over hele verden. Det menes, at den totale udledning for smartphones er steget fra 4% af al CO2 i 2010 til næsten 11% i 2020. Det er hovedsaglig på grund af produktionen og udvindingen af materialer.

Og ligesom dine tøjvaner kan gøre en forskel, så kan dit forbrug af elektronik også være med at gøre en forskel for miljøet. Hvis du gerne vil have et mere bæredygtigt forbrug, kan det derfor være en god idé at købe for eksempel en brugt iPhone frem for en hel ny, hvis du skal udskifte din mobil. Mobilreparationer er også med til at mindske dit klimaaftryk, fordi det kun er den udskiftede reservedel, som skal produceres – sammenlignet med en hel ny enhed.

Hvordan får jeg et mere bæredygtigt forbrug?

Hvis du skal have en ny smartphone, er de mange udsalgsdage sent på året såsom Black Friday, Cyber Monday, Singles Day og juleudsalg en rigtig god måde at spare lidt på prisen. 

Men smartphones har også et kæmpe aftryk på miljøet. Vi har derfor samlet fire korte tips til, hvordan du nyde udbyttet af de gode tilbud – på en grønnere måde.

Vi tager udgangspunkt i råd om elektronik såsom smartphones, tablets og computere. Men rådene er samtidig overordnede nok til at kunne guide dig på vej, uanset om du har kig på vintertøj, møbler eller charterrejser.

1. Køb kun det, du skal bruge

Det simpleste råd er også det bedste: køb kun hvad, du får brugt.

Det er ingen verdens nytte at spare en masse penge på elektronik, hvis den aldrig bliver brugt. Det kan blandt andet være specialiseret ekstra udstyr, som kun har en funktion, du ikke bruger i din dagligdag. Det kunne for eksempel være en ekstern mikrofon eller en selfie-stang.

2. Køb brugt

En brugt iPhone eller anden brugt elektronik er væsentlig bedre for miljøet. Det er, fordi der ikke skal bruges yderligere ressourcer eller ædle materialer, som både skal udvindes og bearbejdes før mobilen overhovedet kan tages i brug.

Du kan i samme hug også overveje om, du måske bør få din gamle iPhone eller elektronik genanvendt eller genbrugt. Det er nemlig kun 11% af smartphones, der bliver genbrugt korrekt. Hvis du indleverer din gamle mobil til Telerepair, skal vi nok sørge for, at den bliver afskaffet på en ansvarlig vis.

3. Køb kvalitet – der holder længe

Kvalitet er også vigtigt, når du vil købe elektronik. Det er ikke kun for fornøjelsens skyld. Du vil slet og ret kunne bruge produktet i længere tid, hvis det er lavet ordentligt.

iPhones for eksempel har en markant længere levetid end mange andre slags mobiltelefoner. Derfor falder den også langsommere i værdi. Den gennemsnitlige økonomiske levetid for en iPhone er på omkring 67 måneder, eller lidt over fem år.

4. Reparer din ting

Levetid på din smartphone og andre elektronik har som sagt en stor virkning på, hvor meget produktet belaster miljøet.
Det betyder også, at en reparation af din tablet eller iPhone, der får dig til at bruge dem i et par måneder eller år endnu, har en væsentlig effekt på dit klimaaftryk. Selv hvis du laver store elektronikindkøb eller netop har købt en splinterny mobil, er det bedste, du kan gøre at passe på dem og bruge dem, indtil de ikke længere virker.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.