Find my iPhone – sådan virker det

Find my iPhone er en Apple-funktion, der hjælper dig med at finde din iPhone – eller spærre den, hvis den er blevet stjålet.

Find my iPhone fungerer ved at bruge telefonens GPS, så den kan vise dig på et kort præcis, hvor telefonen befinder sig. Det vil sige, at så længe du har adgang til en telefon eller anden smartphone, vil du kunne finde din iPhone, så længe funktionen er slået til og mobilen er tændt.

Hvis du skal sælge din brugte iPhone eller have en iPhone reparation, skal du dog også huske at slukke for Find my iPhone. Ellers kan det føre til problemer for reparatøren eller den fremtidige ejer.

Når du køber en brugt iPhone hos Telerepair, er telefonen altid først blevet gennemtjekket af en tekniker. Det sikrer, at telefonen virker som den skal – og at den er klar til sin nye ejer.

Men hvor finder man Find my iPhone? Og hvordan kan den hjælpe dig med at finde din iPhone?

Hvor finder jeg Find my iPhone?

På iPhone

Du kan tænde og slukke for Find my iPhone på selve telefonen.
Det gør du ved, at:

 1. Gå ind i indstillinger
 2. Klik på dit Apple ID (Dit navn og billede)
 3. Klik på Find
 4. Tænd/sluk for Find min iPhone

Du kan også se, hvor dine andre enheder er ved at bruge Apples egen app, Find. Her skal du blot være logget ind med iCloud først – og hver enhed skal have tændt for Find my iPhone.

På nettet

Hvis du skal finde din tabte eller stjålne iPhone, kan du gøre det via Apples egen hjemmeside, iCloud.com. Du kan derfra logge ind og finde din iPhone fra en hvilken som helst computer eller smartphone.

 1. Gå til iCloud.com/find
 2. Log ind med dit iCloud/Apple ID
 3. Klik på Alle enheder
 4. Vælg din enhed
 5. Se den på kortet

Du kan også få din enhed til at afspille en lyd, slette alt indhold og indstillinger eller angive den som ‘mistet’. Så bliver den låst og sender en automatisk SMS til hvem end, der skriver eller ringer til nummeret.

Husk: Når du er færdig, bør du logge af igen. Med iCloud kan man nemlig få adgang til alt indhold og informationer, der er gemt på din Apple-konto.

Hvad kan Find my iPhone?

Find my iPhone bruges mest af alt til at finde en iPhone. Det betyder, at du kan finde den igen, hvis den er blevet tabt eller stjålet.

1. Afspille lyd på selv en lydløs iPhone

Hvis du ved, at din iPhone er i nærheden, kan du også få den til at afspille en lyd. 

Det er uanset om, du har sat den på lydløs eller ej. Så længe telefonen er tændt og ikke løbet tør for strøm, vil den afspille en lyd.

2. Lås din mistet mobil – og få hjælp til at finde den igen

Er du sikker på, at du har mistet din mobil? Så kan du sørge for, at alle der ringer, stadig kan få fat i dig. 

Ved at klikke på ‘Mistet’, kan du indtaste et alternativt telefonnummer, som vil blive vist på mobilen. Det betyder, at hvis den bliver fundet af en person, vil de kunne ringe dig op og returnere din telefon.

Du kan også indtaste en automatisk besked, der bliver sendt til alle, der ringer din gamle iPhone op. Så vil selv dem, der ikke ved, at du har mistet din telefon, kunne komme i kontakt med dig.

3. Hvis din iPhone er blevet stjålet – slet alt indhold

Kan du se på Find my iPhone, at din telefon er blevet stjålet – og nok ikke kommer tilbage? Så kan du i det mindste slette dine billeder, noter og private oplysninger uden at have adgang til selve enheden.

Hvis du sletter alting på denne måde, vil du rydde den for alt indhold og indstillinger. 

Funktionen vil også forhindre andre i at kunne bruge telefonen fremover, også selvom tyven eller hæleren har pin-koden til din mobil. 

Som antityveri-funktion er den meget effektiv. Desværre glemmer mange også at deaktivere Find my iPhone, inden de afleverer den til reparation, genbrug eller salg. I værste tilfælde kan det betyde, at telefonen er fuldstændig ubrugelig – selv for legitime aktører.

Antityveri-funktionen giver også store problemer for genbrug. Ifølge en undersøgelse fra Wireless Alliance, en Colorado-baseret genbrugsanlæg, at over 66.000, ellers velfungerende, iPhones givet til genbrug var nødt til at blive fuldstændig demonteret.

Sådan deaktiverer du Find my iPhone

Du kan til enhver tid tænde eller slukke for Find my iPhone. Det kan gøres enten via iCloud.com eller under indstillingerne for Find min iPhone på selve telefonen – du skal have ejerskab over iCloud-kontoen.
Det skal du også huske at gøre, hvis du nogensinde skal sælge din iPhone. Ellers risikerer du, at den nye ejer ikke kan få gavn af telefonen.

Find my iPhone kan også bruges til AirPods

Find my iPhone fungerer ikke til selve din iPhone. Den fungerer også til dine AirPods, som du dermed har større chance for at finde, hvis du har været så uheldig at tabe dem. 

Hvis du har Find my iPhone aktiveret på din telefon, vil dine AirPods automatisk også blive tilmeldt funktion, når du kobler dem til din iPhone. Så hvis du først aktiverer det, når de er forsvundet, kan du desværre ikke bruge Find my iPhone til at finde dem. 

Funktionen tilgås på præcis samme måde, som hvis du bruger Find my iPhone til din telefon. Man går ind på appen ‘Find’, eller iCloud.com, og finder sine AirPods i listen over enheder, hvorefter de vises på et kort. 

Hvis dine AirPods på mystisk vis blevet væk to forskellige steder, er der også råd for dette. På kortet vises nemlig kun en lokation ad gangen. I dette tilfælde, skal du finde den ene AirPods, putte den tilbage i etuiet, og opdatere kortet. Herefter vil lokationen for den anden AirPods fremgå. 

Hvis du er tæt på dine AirPods, men stadig ikke kan finde dem, kan du ligesom med Find my iPhone,  også afspille en lyd via dine AirPods, såfremt de er inden for Bluetooth-afstand. Herefter vil dine AirPods afspille en lyd, som gradvist øges i to minutter, eller indtil du stopper den. Derfor er det også vigtigt, at du selvfølgelig ikke har en af dine AirPods i øret, når du bruger denne funktion. 

For at bruge denne funktion skal du: 

 1. Åbn appen Find
 2. Vælg fanen Enheder
 3. Vælg dine AirPods på listen.
 4. Tryk på Afspil lyd
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.