Gør din smartphone klar til det nye coronapas med disse tips

Coronapas og coronapas app – er du klar?

Som en del af den nye genåbningsplan er det digitale coronapas på vej til alle danske borgere. Og det betyder, at vi igen kan tage på shoppingtur, besøge frisøren, gå på restaurant eller tage i biografen. Det nye coronapas på din smartphone bliver altså din adgangsbillet til alle disse oplevelser, som vi I den grad har savnet!

Derfor er det også særligt vigtigt i denne tid, at du har en velfungerende smartphone, som ikke bliver en stopklods for alt dette! Det ville simpelthen være for surt at blive nægtet adgang på din yndlingsrestaurant fordi din smartphone er gået død for strøm eller ikke kan scannes.

Læs med i indlægget her og bliv klogere på hvordan du sikrer, at din smartphone er klar til det nye coronapas. 

Sørg for at din smartphone kan holde strøm 

Går din smartphone ud i tide og utide og holder den virkelig dårligt på strøm? Denne udfordring bliver selvfølgelig kun større nu hvor coronapasset ligger digitalt på din smartphone. Der er selvfølgelig ingen af os der gider stå i en situation hvor vores smartphone uden strøm bliver en stopklods for, at vi kan komme ud at spise eller tage i biografen.

Hvis du oplever problemer med strømmen på din smartphone, er der en stor sandsynlighed for, at det er batteriet på telefonen som den er gal med. Heldigvis kan batteriet nemt, hurtigt og billigt udskiftes! Hos Telerepair er du sikret et batteriskift i top kvalitet, både på din smartphone eller iPhone. Vores kyndige teknikere, både med erfaring og certificering, sørger for at batteriet på din smartphone udskiftes lynhurtigt så du ikke længere skal bekymre dig om smartphones der konstant skal oplades. Vi fikser det hele. Uanset om du bor tæt på en af vores butikker eller ej, kan vi altid hjælpe dig med din reparation. Book en tid til reparation allerede i dag! 

iPhone Battery and Performance – Apple Support

Sørg for at skærmen på din smartphone kan scannes 

Det nye digitale coronapas bliver som sagt en app-løsningen på din smartphone, som viser din test- eller vaccinationsstatus som en QR kode, der skal scannes. Helt ligesom du kender det fra billetkontrol i de danske toge. På den måde kan kultur- og restaurationsbranchen for eksempel sikre, at de ikke lukker potentielt smittede gæster indenfor. Dog er det selvfølgelig en nødvendighed, at din skærm rent faktisk kan scannes, hvis du ønsker at blive lukket ind. 

Dette kan selvfølgelig være en udfordring hvis din skærmen på din smartphone er flækket – måske endda splintret i flere stykker. I bund og grund kan teknologien i app’en sagtens fungere på din smartphone på trods af en ødelagt skærm, men det kan alligevel være en stor udfordring at scanne den gældende QR kode – altså adgangsbeviset. Sørg derfor for at få udskiftet den smadrede skærm på din smartphone inden du vil tage det digitale coronapas i brug. Hos Telerepair er vi stolte af at tilbyde både prisgaranti og livstidsgaranti på skærmskift. Du kan trygt lade os stå for skiftet, så din smartphone er klar til genåbningen.   

Husk også at få sat panserglas på din smartphone, efter et skærmskift, så du er sikret god skærmbeskyttelse. Panserglasset er en af de smarteste og nemmeste løsninger til dig der gerne vil passe godt på din iPhone og sikre, at skærmen ikke går i stykker!

smadret skærm

Ryd ud i dine apps på din smartphone 

Sørg for at du ikke har mange apps liggende, som du ikke bruger. Når du downloader en app accepterer du oftest særlige betingelser, og tit får den pågældende app adgang til data som ligger tilgængelig på din smartphone. Dette kan være billeder, noter, kontakter og andet. Vær dog opmærksomhed på, at du ikke har overflødige apps downloadet, som potentielt kan få adgang til personfølsomme oplysninger som ligger indlejret i en coronapas app. Du kan eksempelvis gøre det til en fast månedlig rutine, at du bruger 10 minutter på at rydde ud i apps som du ikke har haft brug for i den forgangne måned. 

Download også altid kun den originale app, når du downloader nye apps. På alle applikations platforme kan man se hvem der er udvikleren bag appen. Coronapas app’en bliver i Danmark udviklet af Netcompany og Trifork som er din sikring for, at det er den oprindelige producent bag appen. På den måde undgår du også, at du ikke har benyttet en forkert app og lige pludseligt bliver afvist et sted. 

Få børnesikret din iPhone hvis dine børn låner din telefon 

Vores smartphones har så mange geniale funktioner i dag. Både for os og for de mindre, som har mulighed for at lege på telefonerne og spille spil. Vær dog opmærksom på, at de mindste i hjemmet selvfølgelig kan komme til at trykke på et par knapper eller to, som måske ikke er helt hensigtsmæssigt med det nye vigtige coronapas på telefonen. Det kan være en god idé at børnesikre telefonen så dine børn kan lege frit på telefonen, helt uden at du skal bekymre dig om deling af ID og personfølsom data. 

Der findes i dag flere nyttige apps hertil, som altså sikre at du kan låse specifikke apps, f.eks coronapas app’en, så du sikre at de små fingre derhjemme ikke får adgang til vigtige datakilder. 

Endeligt kan du i stedet også opsætte begrænsninger på en iPhone, hvis du undersøger telefonens generelle indstillinger. Læs her mere om børnesikring i Apple’s egen guide til børnesikring.

Tilgå indstillinger og indstil tilladte apps for at børnesikre dine børns brug af din iPhone

Sørg for, at din telefon indeholder det nyeste styresystem

Der er altid et såkaldt “styresystem” i en telefon. Når udviklere bag en app laver en applikation skal den, før den frigives på fx Play Store og AppStore, godkendes til at være kompatibel med styresystemet på telefonerne. Her er det dog også vigtigt, at din telefon er opdateret softwaremæssigt med det nyeste styresystem. Både for at applikationen, f.eks. det digitale coronapas, er kompatibel til at kunne blive downloadet og brugt på din telefon, men ligeledes også, så telefonen ikke “crasher” og lige pludselig ikke virker længere.

Har du brug for en reparation af din iPhone eller telefon, så besøg Telerepair i en af vores butikker eller book en reparation online.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.