Guide: Sådan nulstiller du din iPhone

Hvis du skal af med din iPhone, fx. fordi du skal sælge den videre, vil du formentlig gerne nulstille din iPhone, og slette alt dit indhold på den. Det er i hvert fald den smarte ting at gøre, hvis du ikke vil have, at den nye ejer får adgang til dine private sager.

Men hvordan gør man det, og er der noget, man skal være særligt opmærksom på i den proces? 

I dette blogindlæg vil vi guide dig gennem en nem og simpel proces, der sikrer, at du får nulstillet din iPhone ordentligt.

Husk, at hvis du gerne vil sælge din brugte iPhone, kan du gøre det gennem Telerepair. Det er nemt og simpelt, og vi giver en fair og skarp pris. Du kan også købe en brugt iPhone, som er helt ny refurbished hos os. Vi har alle de nyeste modeller, og der er mange penge at spare, når man køber brugt.

Læs indlægget og overfør eller nulstil iPhone for alle indstillinger, alle apps og alt indhold samt dit Apple ID inden salg.

Ting du skal huske, inden du nulstiller din iPhone

Inden vi når til at nulstille din iPhone, er der nogle vigtige trin, vi skal igennem, for at forberede det bedst muligt. 

Lav en sikkerhedskopi

Det er utrolig vigtigt at lave en sikkerhedskopi af alt dit indhold, inden du nulstiller din iPhone, så du har en backup af alle dine personlige sager. Bare fordi du sælger din telefon, betyder det ikke, at du ikke kan beholde alt indholdet på den.

 1. Gå til Indstillinger på din iPhone.
 2. Tryk på dit eget navn øverst på skærmen.
 3. Tryk på iCloud.
 4. Vælg iCloud-sikkerhedskopi.
 5. Tryk på Aktiver iCloud-sikkerhedskopi.
 6. Tryk på ok og vælg Sikkerhedskopier nu for at starte kopieringen.

Hvis du ikke har plads nok til sikkerhedskopien på din iPhone, kan du lave en backup via iTunes på din computer i stedet.

Ophæv pardannelse med din Apple Watch, og slå iMessage og FaceTime fra

Hvis du har et Apple Watch, skal du huske at ophæve pardannelsen, inden du går videre med at nulstille din iPhone. Det gøres nemt ved at placere de to enheder tæt på hinanden, hvorefter du du trykker på det lille ‘i’ på dit Apple Watch. Her skal du vælge ‘unpair’, som ophæver pardannelsen mellem din iPhone og dit Apple Watch.

Hvis du har haft slået iMessage og FaceTime til, skal du også huske at slå det fra igen, inden du overdrager telefonen til en anden. Det gøres nemt i telefonens indstillinger, hvor du bare vælger de pågældende funktioner, og derefter kan du slå dem fra. 

Log ud af iCloud

En anden vigtig ting at huske, er at logge af iCloud. På den måde har den nye ejer ikke adgang til din ‘sky’. Ligesom med FaceTime og iMessage er det ganske nemt. Igen skal du bare finde iCloud under indstillinger, og i bunden af den side, kan du vælge at logge ud.

Slet din iPhone

Så er vi nået til det, som det hele handler om. At slette eller nulstille din iPhone. Ligesom med de andre trin, er det en ganske nem og hurtig proces. Det kan både lade sig gøre at slette sin iPhone via selve telefonen, eller via computeren. 

Via iPhone:

 1. Gå til Indstillinger. Tryk på generelt og derefter nulstil. Til sidst skal du vælge den mulighed, der hedder Slet alt indhold og alle indstillinger.
 2. Indtast koden til dit Apple-id, hvis du bliver bedt om det.
 3. Vent på at din iPhone bliver slettet. Det kan tage nogle minutter, før den proces er færdig.

Via computer: 

 1. Tilslut din iPhone til computeren via kabel.
 2. Hvis du har en Mac, kan du nu finde din iPhone i Finder. Tryk dig ind på den, klik på Generelt i toppen af vinduet, og derefter vælger du Gendan iPhone. Hvis du har en Windows, skal du bruges iTunes til processen. Her kan du finde din iPhone øverst til venstre i iTunes. Klik på resume, og derefter på Gendan iPhone. 

Nulstil iPhone uden Apple-id

Hvis du gerne vil nulstille din iPhone uden at logge ind med dit Apple-id, er det også en mulighed. Det kræver en manuelt gendannelse, hvor man tvinger telefonen i Recovery Mode. 

 1. Sluk iPhonen.
 2. Tryk og hold hjem-knappen nede. Mens du gør det, skal du forbinde telefonen til computeren via USB-kabel. Du skal blive ved med at holde hjem-knappen nede, indtil du ser ‘Forbind med iTunes’-skærmbilledet. 
 3. Derefter skal du åbne iTunes. Du vil så få en besked om, at der er et problem med din iPhone. Du skal trykke ‘Annuller’ til denne besked. 
 4. Inde i iTunes skal du nu gendanne iPhonen. Tryk ‘Gendan iPhone’. 

Vi håber at denne lille guide har været hjælpsom, og at du nu har fået nulstillet din iPhone succesfuldt. Hvis du vil læse flere guides, kan du fx få mere viden om hvordan du overfører data fra iPhone til iPhone.

Husk også, at hvis du på noget tidspunkt får behov for en iPhone reparation, kan vi hjælpe dig hos Telerepair. Vi udfører hjælp til alle modeller på markedet, og kan altid klare dine problemer på samme dag. Det gælder også, hvis du har brug for en reparation af din telefon, der ikke er en iPhone.

Har du mistet din iPhone, så læs også vores indlæg omkring hvordan du benytter Find My iPhone.

Gendan og nulstil iPhone før salg

Det er af afgørende betydning at gendanne og nulstille din iPhone, før du sælger den eller giver den videre til en anden person. Ved at udføre denne handling sikrer du, at alle personlige oplysninger og data slettes fuldstændigt fra enheden, og at den bliver nulstillet til fabriksindstillingerne.

For at nulstille din iPhone og gendanne den til fabriksindstillingerne skal du gå til “Indstillinger” og finde “Generelt“. Her finder du “Nulstil” og vælger “Slet alt indhold og alle indstillinger“. Dette vil starte en proces, hvor din iPhone bliver slettet, og alle data fjernes permanent.

Det er vigtigt at udføre denne handling, da din iPhone indeholder følsomme oplysninger såsom personlige billeder, kontakter, beskeder, adgangskoder og endda finansielle oplysninger, hvis du bruger Apple Pay eller andre betalingsapps. Ved at nulstille enheden sikrer du, at disse oplysninger ikke falder i de forkerte hænder og beskytter både din personlige integritet og sikkerhed.

Når din iPhone er nulstillet, vil den fungere som en helt ny telefon, klar til at blive konfigureret af den nye ejer. Det er dog vigtigt at bemærke, at nulstilling af din iPhone også kræver, at du indtaster din adgangskode for at bekræfte handlingen. Dette forhindrer utilsigtede nulstillinger og sikrer, at kun ejeren kan udføre denne handling.

Sammenfattende er det afgørende at nulstille og gendanne din iPhone til fabriksindstillinger, før du sælger den eller giver den videre. Ved at udføre denne handling slettes alle personlige oplysninger og data permanent fra enheden, og du beskytter din egen sikkerhed og privatliv samt sikrer, at den nye ejer kan konfigurere og bruge enheden som en ny telefon. Husk altid at tage de nødvendige skridt for at beskytte dine personlige oplysninger, når du skiller dig af med din elektronik.

Læs også indlæg: Guide: Sluk og genstart iPhone

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.