Guide til skærmoptagelse på iPhone

Skærmoptagelse på en iPhone er en utroligt nyttig funktion, der giver brugerne mulighed for at optage alt, hvad der sker på deres skærm. Dette kan være særligt gavnligt for at skabe vejledninger, gemme spiløjeblikke, dokumentere softwarefejl eller endda optage online møder. Med introduktionen af skærmoptagelsesfunktionen direkte indbygget i iOS, har Apple gjort det lettere end nogensinde for brugerne at optage og dele deres skærminhold uden behov for tredjepartsapplikationer. Denne guide vil lede dig igennem alt, du behøver at vide om skærmoptagelse på din iPhone, lige fra hvordan du aktiverer og bruger funktionen til tips for at få mest muligt ud af dine optagelser.

Aktivering af skærmoptagelse på iPhone

Før du kan begynde at optage din skærm, skal du sikre dig, at skærmoptagelsesfunktionen er tilgængelig i Kontrolcenteret på din iPhone. iOS gør det nemt at tilføje og fjerne genveje i Kontrolcenteret, og skærmoptagelse er ingen undtagelse.

For at aktivere skærmoptagelsen, skal du følge disse trin:

 1. Åbn “Indstillinger” på din iPhone.
 2. Scroll ned og tryk på “Kontrolcenter”.
 3. Find og tryk på “Tilpas knapper”.
 4. Scroll ned, indtil du finder “Skærmoptagelse”, og tryk på det grønne plus-ikon for at tilføje funktionen til dit Kontrolcenter.

Når skærmoptagelsesgenvejen er tilføjet, kan du nemt tilgå den ved at swipe op fra bunden af skærmen (på iPhones med en Hjem-knap) eller swipe ned fra øverste højre hjørne af skærmen (på iPhones med Face ID).

Optagelse af din skærm

Med skærmoptagelsesfunktionen aktiveret er du nu klar til at begynde at optage din skærm. Her er en trin-for-trin guide til, hvordan du starter og stopper en skærmoptagelse:

 1. Åbn Kontrolcenter på din iPhone.
 2. Tryk på skærmoptagelsesknappen (et ikon, der ligner en solid cirkel inden i en ring) for at starte optagelsen. Der vil være en tre sekunders nedtælling, før optagelsen starter, hvilket giver dig tid til at gå til den skærm, du ønsker at optage.
 3. Når optagelsen er i gang, vil statuslinjen (eller tidsindikatoren på iPhones uden en Hjem-knap) blive rød. Du kan nu navigere på din iPhone og optage det, du ønsker.
 4. For at stoppe optagelsen, tryk på den røde statuslinje øverst på skærmen, og vælg “Stop”. Alternativt kan du åbne Kontrolcenter og trykke på skærmoptagelsesknappen igen.

Optimering af dine skærmoptagelser

For at sikre, at dine skærmoptagelser er af høj kvalitet, er der flere tips og tricks, du kan følge:

 • Sørg for god lydkvalitet: Hvis du ønsker at optage lyd sammen med din skærmoptagelse, kan du trykke og holde skærmoptagelsesknappen nede i Kontrolcenteret og slå “Mikrofon Lyd” til. Dette er særligt nyttigt, når du skaber tutorials eller ønsker at tilføje verbale instruktioner til din optagelse.
 • Brug Ikke Forstyr-modus: For at undgå notifikationer og indkommende opkald, der forstyrrer din optagelse, kan du aktivere “Ikke Forstyr” fra Kontrolcenteret før du starter optagelsen.
 • Rediger din optagelse: Efter optagelsen kan du bruge Fotos-appen til at trimme starten og slutningen af din optagelse eller tilføje effekter, som gør din video mere engagerende.

Deling af skærmoptagelser

Når din skærmoptagelse er færdig og redigeret efter behov, er det tid til at dele den. iPhone giver dig flere muligheder for at dele dine optagelser, herunder via AirDrop, e-mail, beskeder, og sociale medier. For at dele en optagelse, åbn Fotos-appen, find din optagelse, tryk på “Del”-knappen, og vælg din foretrukne delingsmetode.

Skærmoptagelse på iPhone er et kraftfuldt værktøj, der kan forbedre, hvordan du kommunikerer, arbejder, og deler indhold med andre. Ved at følge denne guide kan du nemt optage, optimere, og dele dine skærmaktiviteter. Uanset om du skaber en tutorial, dokumenterer et problem, eller bare ønsker at gemme et mindeværdigt øjeblik, giver skærmoptagelsesfunktionen på iPhone dig muligheden for at gøre det med lethed og effektivitet.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.