Hvilke Mac’s kan du skifte RAM på?

Du kan betydeligt forbedre ydeevnen på din gamle Mac ved at opgradere dens RAM (Random Access Memory) i stedet for at nøjes med de oprindelige specifikationer. Dette giver din Mac eller PC et nyt liv, da RAM spiller en afgørende rolle i systemets ydeevne. I mange gamle computere er hukommelsen – RAM – en af de primære flaskehalse for ydeevne, så en opgradering kan have en stor indvirkning på din computers hastighed og evne til at håndtere flere opgaver samtidigt.

Hos Telerepair kan vi opgradere din RAM, og det er ofte en overkommelig forbedring, da det hverken kræver meget arbejdstid, og RAM-priserne generelt er blevet mere tilgængelige. Samtidig med en RAM-opgradering kan du også undersøge muligheden for at opdatere harddisken med en SSD, så du får en endnu hurtigere Mac.

Det er dog vigtigt at bemærke, at Apple over tid har gjort deres computere tyndere og lettere, samtidig med at flere komponenter er blevet integreret for at forbedre effektiviteten. Dette betyder, at mange nyere Mac-modeller ikke tillader efterfølgende opgraderinger. Her er en liste over de Mac-modeller, du kan opgradere, samt dem, hvor opgradering ikke er mulig.

Hvordan ser du hvilken Mac du har?

Øverst til venstre skal du trykke på æble ikonet ( ).

Her vælger du menupunktet “Om denne Mac”.

Her kan du se hvilken model du har
Fx: MacBook Pro, MacBook Air osv,
hvilken årgang Mac du har, i dette tilfælde 2022
og andre oplysninger.

Her kan du se hvilke Mac’s du kan skifte RAM på:

Nyere Mac’s med M processorer kan ikke opgraderes med ny ram, da rammen sidder direkte sammen med processoren og grafikkortet. Det er fx M1, M2 og M3 Mac’s, uanset hvilke modeller det er. Du skal heller ikke regne med at nogen Mac’s i fremtiden kan få opgraderet ram.

Der var en overgang i Mac’s hvor de mindre Mac’s havde ram som var loddet fast til logicboardet, for at mindske plads forbrug og nogen af de større havde mulighed for at opgradere rammen i langt tid.

MacBook Pro

Disse MacBook Pro’er kan få opgraderet ram:

MacBook Pro 13″ (2009-2012 modeller)

MacBook Pro 15″ (2008-2012 modeller)

MacBook Pro 17″ (alle modeller)

MacBook Air

Du kan ikke opgradere ram på nogen MacBook Air modeller.

MacBook

Disse MacBooks kan få opgraderet ram:

MacBook (2008-2011 modeller)

Mac mini

Disse Mac mini’er kan få opgraderet ram:

Mac Mini (2010-2012 modeller)

iMac

Disse iMac’s kan få opgraderet ram:

iMac 20″ (2006-2009)

iMac 24″ (2006-2009)

iMac 21,5″ (2007-2019)

iMac 27″ (2007-2020)

iMac Pro

Kan opgraderes, men er besværligt. Vi kan klare det.

Mac Pro

Disse Mac Pro’er kan få opgraderet ram:

Mac Pro (alle modeller indtil 2023)

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.