iOS 18: En revolution for personlig tilpasning og intelligens

iOS 18 er blevet præsenteret med en række banebrydende funktioner, der gør din iPhone mere personlig, alsidig og intelligent end nogensinde før. Med den nyeste opdatering er Apple klar til at tage brugernes oplevelse til nye højder, hvor individualitet og teknologi går hånd i hånd. Lad os dykke ned i de mange nye muligheder, som iOS 18 bringer med sig.

iOS 18

Personlig tilpasning i fokus

En af de mest markante opdateringer i iOS 18 er den omfattende mulighed for personlig tilpasning. Brugerne kan nu arrangere apps og widgets på ethvert ledigt område af hjemmeskærmen, hvilket giver en langt mere fleksibel og æstetisk brugeroplevelse. Der er også introduceret nye visuelle effekter til appsymboler og widgets, som kan få et nyt udseende med mørke eller farvetonede effekter. Dette gør det muligt for brugerne at skræddersy deres iPhone præcis efter deres egen stil.

Låseskærmen får også en betydelig opgradering. For første gang nogensinde kan brugerne ændre betjeningsfunktionerne nederst på låseskærmen og vælge blandt forskellige muligheder i galleriet med betjeningsfunktioner. Dette giver en hurtigere og mere personlig adgang til ofte brugte funktioner.

Fotos-appen redesignes

iOS 18 byder på det største redesign af Fotos-appen nogensinde. Fotobiblioteker bliver nu automatisk organiseret i en ny, enkel oversigt, hvilket gør det nemmere at finde og genopleve særlige øjeblikke. Nye samlinger giver brugerne mulighed for at gennemse billeder efter tema, uden at de behøver at organisere indholdet i album. Samlingerne kan også fastgøres, så favoritbillederne altid er lige ved hånden.

En ny karruseloversigt viser højdepunkter med favoritpersoner, kæledyr, steder med mere, som opdateres dagligt. Automatisk afspilning af indhold på tværs af appen gør bibliotekerne levende, så brugeren kan nyde gode minder under gennemgang af billeder.

Forbedringer i beskeder

Beskeder-appen i iOS 18 får en række nye funktioner, der gør det endnu nemmere at holde kontakten. Der er introduceret nye teksteffekter, som gør samtaler mere levende ved at fremhæve bestemte bogstaver, ord, vendinger eller emojis med dynamiske, animerede udseender. Brugerne har nu også mulighed for at tilføje formatering såsom fed, understreget, kursiv eller gennemstreget skrift.

Tapbacks er blevet udvidet til at omfatte alle emojis og klistermærker, og brugerne kan nu udarbejde en besked og planlægge, at den først skal sendes på et senere tidspunkt. Derudover understøtter Beskeder-appen nu RCS (Rich Communication Services), hvilket forbedrer medier og giver mere pålidelige gruppesamtaler sammenlignet med SMS og MMS.

En af de mest spændende nye funktioner er Beskeder via satellit. Denne funktion gør det muligt for brugerne at kommunikere, når der ikke er adgang til en mobildata- eller Wi-Fi-forbindelse. Brugerne kan sende og modtage beskeder, emojis og Tapbacks via iMessage og SMS ved at oprette forbindelse til den nærmeste satellit.

Effektivisering af Mail

Mail-appen i iOS 18 bliver også opdateret med nye muligheder for at administrere indbakken. Kategorisering på enheden organiserer og sorterer indgående mails i kategorier såsom Primær, Transaktioner, Opdateringer og Reklamekampagner. Dette gør det nemmere for brugerne at holde styr på deres mails og hurtigt finde de vigtigste oplysninger.

Derudover introducerer Mail en ny oversigtsvisning, der samler alle relevante mails fra en virksomhed, så brugerne hurtigt kan få et overblik over, hvad der er vigtigst lige nu.

Safari bliver hurtigere og mere intuitiv

Safari, verdens hurtigste browser, bliver nu endnu bedre med iOS 18. Den nye Highlights-funktion fremhæver vigtige oplysninger fra de websider, brugerne besøger, og reducerer forstyrrende elementer. Brugerne kan eksempelvis få et resume af de vigtigste punkter i en artikel eller hurtigt se placeringen af en restaurant.

Læser-funktionen har også fået et nyt design, som gør det endnu nemmere at læse artikler uden forstyrrelser. Dette inkluderer et resumé og en indholdsfortegnelse til længere artikler.

Ny app til Adgangskoder

Den nye app Adgangskoder bygger på fundamentet fra Nøglering og gør det nemt for brugerne at få adgang til deres adgangskoder, loginnøgler, Wi-Fi-adgangskoder og bekræftelseskoder. Appen advarer desuden brugerne om typiske svagheder som adgangskoder, der er nemme at gætte, eller som anvendes flere steder.

Avancerede anonymitetsfunktioner

iOS 18 giver brugerne endnu mere kontrol over deres privatliv. Brugerne kan nu låse og skjule apps, hvilket sikrer, at private oplysninger ikke utilsigtet bliver set af andre. Dette inkluderer notifikationer og indhold fra apps, som ikke dukker op i søgninger eller andre steder i systemet.

Desuden kan brugerne vælge kun at dele bestemte kontakter med en app og forbinde tredjepartstilbehør uden at appen kan se alle de andre enheder på brugerens netværk.

Apple Intelligence: Fremtiden for personlig intelligens

Apple Intelligence er dybt integreret i iOS 18 og giver brugerne nye muligheder for at skrive og kommunikere mere effektivt. Med de helt nye skriveværktøjer kan brugerne omskrive, korrekturlæse og opsummere tekst næsten hvor som helst, de skriver. Dette inkluderer apps som Mail, Noter, Pages og apps fra tredjeparter.

Nye billedfunktioner gør det også sjovere at kommunikere og udtrykke sig. Med Image Playground kan brugerne skabe sjove billeder på få sekunder og vælge mellem tre stilarter: Animation, Illustration eller Sketch.

Siri bliver også markant bedre med iOS 18. Brugerne kan nu skrive til Siri og skifte mellem tekst og stemme, når de kommunikerer med Siri. Desuden er adgang til ChatGPT integreret i Siri og skriveværktøjerne på tværs af Apples platforme, hvilket giver brugerne nem adgang til avanceret AI-teknologi.

Apple Intelligence

Andre nyheder i iOS 18

Apple Maps: Din guide til naturen

iOS 18 tager Apple Maps til næste niveau ved at introducere detaljerede guider til vandreruter i nationalparker over hele USA. Brugere kan nemt planlægge deres egne ruter og gemme dem til offline brug, hvilket er perfekt til eventyr i områder uden mobildækning. Derudover kan man nu organisere sine yndlingssteder og ruter i det nye Places Library og tilføje personlige noter for hver destination, hvilket gør det nemt at huske de specielle detaljer ved hvert sted.

Forbedret gamingoplevelse

Spiloplevelsen på iPhone bliver endnu bedre med iOS 18. Den nye spilfunktion sikrer mere ensartede billedhastigheder, hvilket især er vigtigt under lange spilseancer. Trådløst tilbehør som AirPods og spilcontrollere får også en markant forbedret responstid, hvilket gør dem mere pålidelige og behagelige at bruge til gaming.

Nye betalingsmuligheder med Apple Pay

Apple Pay bliver endnu mere alsidigt med iOS 18. Brugere kan nu indløse bonuspoint og benytte sig af betalingsrater på kvalificerede kredit- eller debetkort. Funktionen Tap to Cash gør det nemt at overføre penge mellem iPhones ved blot at holde dem tæt på hinanden. Derudover udvides Apple Wallet med billetter, der giver adgang til vigtig information om events, såsom stadionoplysninger og anbefalede playlister fra Apple Music.

Del musik med SharePlay

Med SharePlay kan brugere af Apple Music nu dele styringen af musikken, der afspilles på enheder som HomePod, Apple TV eller Bluetooth-kompatible højttalere. Dette gør det muligt for flere personer at deltage i musikken og skabe en mere social og interaktiv lytteoplevelse.

Personlige AirPods-interaktioner

iOS 18 introducerer nye måder at interagere med AirPods på. Brugere af AirPods Pro (2. generation) kan nu besvare Siri-anmodninger ved blot at nikke eller ryste på hovedet. Stemmeisolering forbedrer opkaldskvaliteten, hvilket sikrer, at stemmer kan høres klart selv i støjende omgivelser. AirPods får også den bedste latenstid for trådløs lyd, som Apple nogensinde har leveret, hvilket er en stor fordel for mobilgaming.

Noter-appen bliver smartere

Noter-appen får betydelige opdateringer med iOS 18. Math Notes-funktionen kan nu automatisk løse indtastede formler og ligninger, hvilket gør det lettere at arbejde med komplekse beregninger. Derudover kan brugere nu udvide og lukke afsnit og bruge markering til at fremhæve det vigtigste indhold.

Dagbog med dybere indsigt

Dagbog-appen får en ny visning, der giver brugerne bedre overblik over deres dagbogsskrivning. Brugerne kan nu søge og sortere i deres indhold, hvilket gør det lettere at genopleve gode minder. Den tid, der bruges på at skrive dagbog, kan også registreres som mindful-minutter i Sundheds-appen. Derudover findes Dagbog nu som widget, hvilket gør det nemt at tilføje nye indlæg direkte fra hjemme- eller låseskærmen. Lydoptagelser transskriberes automatisk, og brugerne kan eksportere og udskrive deres dagbogsindhold.

Kalender og påmindelser

Kalender-appen bliver mere integreret med Påmindelser, hvilket gør det nemmere at administrere både begivenheder og opgaver fra ét sted. Brugere kan oprette, redigere og færdiggøre påmindelser direkte i Kalender, og den nye månedsvisning giver et hurtigt overblik over kommende opgaver og arrangementer.

Sundhedsopdateringer

Sundheds-appen får flere nye funktioner i iOS 18. Nødinfo er blevet redesignet, så redningsfolk nemt kan finde de vigtigste oplysninger i nødsituationer. For gravide brugere tilbyder appen nu tilpasninger og anbefalinger, der afspejler deres ændringer i fysiske og mentale helbred.

Nødopkald SOS-livevideo

iOS 18 introducerer en ny funktion i nødsituationer: Nødopkald SOS-livevideo. Brugere kan nu dele livevideo eller optagelser fra deres kamerarulle med alarmcentralen via en sikker forbindelse, hvilket gør det nemmere og hurtigere at få hjælp.

Hjem-appen med gæsteadgang

Hjem-appen bliver også opdateret med gæsteadgang, så brugerne nemt kan lade gæster styre udvalgt tilbehør i deres smarte hjem. Funktionen Håndfri adgang med nøgler til hjemmet gør det muligt at låse døren op ved hjælp af Ultra Wideband-teknologi, når man er tæt på døren. Energi-kategorien har fået praktiske opdateringer, der gør det lettere for brugerne at forstå og træffe informerede beslutninger om deres elforbrug.

Tilgængelighedsforbedringer

iOS 18 introducerer flere tilgængelighedsopdateringer. Eye Tracking gør det muligt at navigere på iPhone ved hjælp af øjnene, og Music Haptics lader døve og hørehæmmede brugere opleve musik gennem Taptic Engine. Vocal Shortcuts giver brugerne mulighed for at udføre opgaver ved at sige en særlig lyd.

Disse forbedringer og nye funktioner i iOS 18 viser Apples fortsatte engagement i at levere innovative og brugervenlige løsninger, der forbedrer den daglige oplevelse for alle iPhone-brugere.

iOS 18 repræsenterer en stor opgradering for iPhone-brugere med nye muligheder for personlig tilpasning, forbedringer af nøgleapps som Fotos og Beskeder, og introduktionen af avanceret intelligens med Apple Intelligence. Med disse nye funktioner og forbedringer fortsætter Apple med at sætte standarden for, hvad en moderne smartphone kan være, og bringer os tættere på en fremtid, hvor teknologi virkelig er personlig og brugervenlig.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.