iPhone 12 kan muligvis blive forsinket af coronavirus

Den nye coronavirus (Covid-19) hærger nu over store dele af verden.

I Kina, hvor virussen menes at være opstået, har staten indført gennemgribende rejserestriktioner og karantæne i store dele af landet. Det har ifølge Reuters haft stor betydning for forsyningskæden og produktionen af dette års iPhones.

Hvor langt henne er produktionen af iPhone 12?

Apple laver en ny iPhone cirka én gang om året.

De nye modeller kommer typisk på markedet i midten af september, et par uger efter en større Apple Event.

Selvom det ikke længere er en overraskelse, at Apple nok vil lancere en ny smartphone hvert år, er selve produktionen og designet en stor hemmelighed, indtil det amerikanske selskab har afholdt deres egen lanceringskampagne.

Det er også årsagen til, at brugte iPhones ofte falder i pris, når vi nærmer os efteråret. Så snart en ny iPhone kommer på markedet, falder de forrige modeller nemlig en anelse.

I denne periode arbejder Apple målrettet på at færdiggøre designet, få styr på produktionen og sikre, at de ikke løber tør for essentielle komponenter eller råmateriale. Det er et større planlægningsarbejde med deres partnere.

Foxconn i Shenzhen er Apples vigtigste samarbejdspartner

Især Foxconn er en vigtig partner for Apple. Det er deres fabrikker, hvor iPhones bliver samlet og produceret. Det taiwanesiske selskab har flere fabrikker i blandt andet Kina, Taiwan, Indien, Brasilien og Europa. Foxconn City, den største af deres fabrikker, ligger i Shenzhen, der er naboby til Hong Kong.

Shenzhen har haft flere tilfælde af coronavirus, og den kinesiske regering har indført karantæne, maskeringspåbud og flere kontrolpunkter rundt omkring i byen. Det betyder, at rejse til og fra byen er stærkt begrænset. Meget af Foxconns ledelse er derfor fanget i Taipei, og har ikke mulighed for at rejse tilbage til Kina, mens karantænen og rejseforbuddene er i kraft.

Apple har tidligere i februar advaret sine investorer om, at de vil få svært ved at ramme målsætninger for indtægt i begyndelsen af 2020. Årsagen til det er, at fabrikkerne i Kina ikke har skruet op for produktionen. Den forsinkelse har Foxconn i høj grad tilskrevet coronavirussen og regeringens strikse forebyggende foranstaltninger.

Hvorfor kan de nye telefoner blive forsinket af coronavirus?

Den øgede kontrol, karatæneprotokolerne og rejserestriktionerne har haft en væsentlig indflydelse på de kinesiske fabrikker.

Virussen har skabt forsinkelse inden for stort set alle områder af det kinesiske samfund.

Udfordringerne er opstået i et kritisk øjeblik for Apple.

Masseproduktionen af iPhones er først planlagt til sommer, men marts og februar er højsæsonen for at få løst eventuelle produktions- og forsyningsproblemer. De tester prototyper, producerer prøvemodeller og tester de enkelte processer og komponenter fra eksterne samarbejdspartnere. 

Apples ingeniører kan ikke besøge fabrikkerne, der skal lave de nye iPhones

Det er i disse måneder, at Apple laver de største ændringer i deres modeller, før produktionen for alvor skal gå i gang i juni. Apples egne ingeniører og teknikere skal derfor gerne kunne besøge fabrikkerne for at finde fejl og løse eventuelle problemer på forhånd.

Ifølge en Anna-Katrina Shedletsky, der er tidligere Apple-ingeniør og nu arbejder med fabriksautomatisering, er fysiske møder og samarbejder mellem Foxconn og Apples medarbejdere essentielt, når de nye produkter skal udvikles.

– Du kan flyve de ingeniører et andet sted hen, men der er viden, der kan gå tabt om, hvordan man laver et produkt i det specifikke miljø. Det er ikke, fordi det ikke kan tillæres, men det er en svær ting at flytte på, fortæller hun.

Ifølge en højtsiddende CEO i et selskab, der producerer halvledere til smartphones, er det i øjeblikket ikke muligt at afholde ansigt til ansigt-møder med Apple. Der er heller ingen forventninger om, at det vil ændre sig over de næste to måneder.

Det forventes dog stadig, at Apple vil kunne blive færdige til tiden. Men det afhænger af, at situationen ikke forværres.

Gode råd til dig selv

Da vi har at gøre med en virus, som spreder sig i store dele af verden, er hygiejne altid en god ting. En iPhone kan indeholde mange bakterier, hvorfor du skal huske håndsprit, så du både holder din egen og andres mobil ren og omvendt. Hermed kan det nemmere undgås, at der er mere end kun iPhonen, der skal repareres.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.