iPhone 5C er udgået – hvilken mobil skal jeg så vælge?

Du kan ikke længere købe en iPhone 5C fra ny. Apple producerede den sidste 5C’er tilbage i september 2015. På trods af det, får vi stadig dusinvis af henvendelser om den populære model hver måned.

Derfor har vi også sørget for, at du kan finde et bredt udvalg af den simple og farverige iPhone 5C hos os. Vi har altid flere brugte modeller på lager – og mange af dem er endda stadig i den oprindelige indpakning.

Men hvorfor er folk stadig så vilde med iPhone 5C – selv om den er næsten fem år gammel? Og hvilken nyere iPhone minder mest om den i dag? De spørgsmål får du besvaret i dette indlæg.

iphone 5c


Hvorfor var iPhone 5C så populær?

iPhone 5C var en af Apples helt store sælgere, da den stadig var i produktion. Det var den dog ikke spået til i begyndelsen.

iPhone 5C blev udgivet samme dag som den mere traditionelle 5S. Begge modellerne havde solgt over ni millioner enheder efter de første tre dage. Der var dog blevet solgt over tre gange så mange 5S’er som 5C’er. Denne mindre krise varede dog ikke ved. iPhone 5C endte nemlig med at blive en af Apples mest sælgende smartphones efter bare tre måneder.

På trods af en lidt skæv start, var der dog flere fordele ved at købe en 5C’er over andre iPhones.

Mere prisbevidste alternativ

iPhone 5C blev bevidst introduceret af Apple som et mere prisvenligt alternativ til deres andre smartphones. 

iPhones ligger generelt i den dyrere ende for moderne mobiltelefoner. Prisen er delvis på grund af brandet. Men det er også, fordi iPhones generelt er stabile, i god kvalitet og standardiseret på en sådan måde, at de har svært ved at blive ramt af virus eller software-fejl. Apple udgiver traditionelt set kun en til tre modeller om året, som alle har meget til fælles. Det gør, at enhederne er lettere at reparere eller lave software-opdateringer til.

Derfor mindede 5C’eren også meget om den anden model fra samme år, iPhone 5S. 

For at spare på produktionsomkostningerne blev selve telefons ramme dog lavet i polykarbonat, fremfor aluminium. Sammenlignet med 5S, har den også en lidt mindre processor og mangler flere af de nyere funktioner, såsom Touch ID og en co-processor til de mere krævende apps.

Modeller i flere flotte farver

iPhone 5C var også den første af Apples mobiler, du kunne købe i vildere farver end sort, grå, hvid og diverse nuancer af metal. iPhone 5C blev derimod lavet i fem mere bombastiske farver: hvid, pink, gul, blå og grøn. Det gjorde den mere personlig, og gav mobilen et mere legesygt udtryk. 

Det var først fire år efter, da Apple lancerede iPhone XR, at man igen kunne få en smartphone fra dem i de klare farver.

iPhone XR – den åndelige efterfølger til 5C

iPhone XR minder på mange måde om 5C’eren.

Den er billigere end de andre iPhones fra samme generation, og kan fås i seks klare farver: sort, hvid, blå, gul, koral og rød. Når det kommer til mobilens hardware, minder den også meget om andre iPhones fra samme år. 

Apple har prioriteret at give XR den samme A12-processor, som du finder i en iPhone X. Det betyder, at du får en lignende ydeevne for færre penge. Batteriet er også identisk. Der hvor Apple har valgt at spare er skærmen og visse af de mindre funktioner. I stedet for OLED, har de beholdt den traditionelle LCD-skærm og 3D Touch-funktionen er blevet sparet væk. Oveni det har XR kun et bagudvendt kamera, sammenlignet med de to, du finder i en iPhone X.

Beslutningen om at beholde det samme batteri, men give telefonen mindre krævende hardware, har dog også haft en positiv bivirkning: strømmen holder simpelthen længere.

iPhone XR er derfor et oplagt valg, hvis du leder efter en moderne strømlinet iPhone som 5C’eren, uden at skulle grue for røde tal på din bankkonto.

Leder du efter en brugt iPhone 5C – så tag fat i os

Hos Telerepair kan du altid finde en brugt iPhone til en god pris. Du kan komme ned i en af vores mange butikker, så hjælper vi dig til din iPhone 5C – eller hvad ud ellers må have af spørgsmål. Ellers fremgår alle priser også tydeligt på siden, når du har valgt hvilken model, lagringsplads og stand, du gerne vil have.

Når du køber en brugt iPhone hos os sender vi den til dig med det samme via GLS.

Er du i tvivl om hvor gammel din iPhone er, og hvilken iPhone du har? Så læs vores indlæg: Hvor gammel er din iPhone?

Har du hørt om den nye iOS opdatering endnu? Hvis ikke, så læs vores indlæg: iOS 7 og bliver klogere på de fede funktioner.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.