iPhone 7 lydproblemer? Her er løsningen

Døjer din iPhone 7 med lydproblemer eller et gråt højttaler-ikon? Så er du ikke alene. 

Flere forbrugere har over de seneste år rapporteret, at deres lidt ældre iPhone 7 er stoppet med at fungere, efter de i længere tid har haft problemer med lyden. Hos Telerepair har vi også udført flere reparationer på iPhone 7 og 7+ med lyd- og mikrofonproblemer.

Men hvad er årsagen til fejlen? Og hvordan kan den løses?

Hvad er iPhone 7 Loop Disease?

Hvis højttalerne eller mikrofonen i din iPhone 7 er stoppet med at fungere – eller hvis din telefon er stoppet med at virke, efter du har haft varige lydproblemer – er det højst sandsynligt tale om iPhone 7 Loop Disease.

Navnet stammer fra en artikel fra Motherboard, hvori flere mobilreparatører fortæller om kunder, der har lidt under grå og utilgængelige lyd-ikoner. Problemet har over tid udviklet sig til, at iPhonen går i stå og konstant genstarter sig selv eller bliver fanget i opstartsfasen. Kort sagt, så kører Apple-ikonet i ring, indtil batteriet løber tør for strøm.

Loop Disease rammer kun ældre iPhones, da det opstår på grund af almindelig slitage.

Symptomer på iPhone 7 Audio IC-lydproblemer

Symptomerne på iPhone 7-lydproblemerne forværres over tid. De tidligere symptomer rammer ofte mikrofonen og lyden. Når problemet tager til, vil du også opleve, at din iPhone fryser eller måske ikke kan starte op.

 • Ingen eller dårlig lyd eller mikrofon
  • Opkald uden lyd
  • Taleren lyder som om, de er under vand
  • Ingen lyd på videooptagelser
  • Statiske forstyrrelser på opkald
  • Siri kan ikke høre dig
 • Grå lyd- og mikrofon-ikoner
  • Højttaler-ikon er gråt under opkald
 • “Recording Failed”-fejl
 • “No audio devices found”-fejl
 • Memo-appen fungerer ikke
 • Din iPhone tager fem til ti minutter at starte op
 • Din iPhone genstarter sig selv jævnligt
 • Din iPhone fryser, permanent, på Apple-logoet

Hvad er årsagen til lydproblemerne?

Selve problemet er opstået, fordi en af de plader, der forbinder lydchippen med resten af telefon, er gået løst. Det er altid den samme plade, der går løst – C12.

Problemet kan skyldes, at telefonen er blevet bøjet – men ikke mere, det kan forventes ved almindelige mobiltelefoner. Det betyder også, at hvis du bærer din mobil i lommen, vil den være under større risiko for Loop Disease. 

Alt dette tyder på, at der er tale om en fabriksfejl på Audio IC-lydchippen. Spekulationen går på, at Audio IC-fejlen skyldes dårligt design og materiale. Lydchippen har fået den forkerte placering og yderskallen på telefonen har ikke beskyttet den godt nok mod slid.

Fejlen har også medført, at Apple i sommer 2019 blev sagsøgt for at have snydt eller bedraget deres kunder, da de havde benægtet, at der var deres ansvar at fikse problemet.

Hvordan løser man iPhone 7 Loop Disease-lydproblemer?

For at løse problemet er du nødt til at få en iPhone 7 reparation. Der er nemlig ikke noget, du selv kan gøre.

Når du afleverer din iPhone 7 til Telerepair, kan vi dog hurtigt fikse fejlen for dig. Vores teknikere vil først åbne mobilen, og sikre, at der er tale om Loop Disease. Arbejdet bliver udført under sikre forhold, så din iPhone ikke lider overlast under reparationen.

Herefter fjerner vi audio IC-lydchippen, og lodder pladen fast til motherboard igen ved at bruge en tynd kobberledning. Det styrker forbindelsen, uden at du skal behandle telefonen anderledes i din hverdag.

Reparationer tager under en halv time. Herefter vil din iPhone 7 fungere præcis, som da du først pakkede den ud af æsken. Problemet vil desuden ikke vende tilbage, fordi vi har givet den lidt ekstra smidighed. Hvis du oplever, at skaden vender tilbage før tid, så giver vi dig også en ny reparation helt gratis.
Står du og har brug for en bundkort reparation, kan du finde den her hos Telerepair.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.