Kan de nye iPhone 14 Pro og Pro Max få dig til at droppe din Android Smartphone?

Nattefotograferingen, den lange batterilevetid og den altid tændte skærm gør iPhone 14 Pro og Pro Max til overbevisende telefoner, hvis du er træt af din Android smartphone – eller din gamle iPhone.

Det kan godt være at Android kan prale med Google-integration og foldbare smartphones, men Apple holder det enkelt ved at holde sig til dens gennemprøvede formel og forbedringer ved hver gentagelse. iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max opgraderede funktioner omkring natfoto er en af de funktioner, der også er det der gør Googles Pixel smartphones tiltrækkende, er måske en af de funktioner der gør at det er værd at skifte fra Android til Apple for at prøve.

Hvad kan de to nye iPhone 14 Pro modeller?

iPhone 14 Pro kommer i to varianter, nemlig Pro og Pro Max. iPhone 14 Pro har en skærmstørrelse på 6,1 tommer med en slidstærk Retina XDR-skærm lavet med OLED teknologi. iPhone 14 Pro Max har derimod en skærmstørrelse på 6,7 tommer med en lidt større opløsning. Begge iPhone 14 Pro modeller Dynamic Island design frem for Apples tidligere modeller som har haft den lille sorte boks i tommen af deres skærme hvori kameraet blandt andet har siddet. Begge modeller har også Apples ProMotion-teknologi, som gør det muligt for den adaptive opdateringshastighed at skalere mellem 1Hz og 120 Hz for at maximere batteriets levetid. 

Apple har annonceret at den nye iPhone 14 Pro model nu har en lysstyrke på 2000 nits når den er på det højeste. Men, ligesom med Android smartphones, går lysstyrken kun så højt hvis du bruger telefonen udendørs op en solskinsdag og aktiverer adaptiv lysstyrketilstand. Er telefonen ikke udenfor på en solskinsdag ligger iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max normalt omkring 530 nits, hvis du manuelt øger lysstyrken. 

Er uheldet ude, så book tid til iPhone reparation hos Telerepair her

iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max? – Hvad passer til din livsstil?

lisstil kræver i forhold til skærmstørrelse. iPhone 14 Pro Max er genial at læse alt fra kommentarsporende på Reddit til digitale papirer på, men størrelsen gør at den ikke er så håndterbar og det kan være svært at have den i en hånd. Dertil kan det også være svært at skrive på iPhone 14 Pro Max uden at bruge begge hænder. Så afhænger din livstil af ’enhåndsbrug’ er iPhone 14 Pro med dens 6,1 tommer store skærm det du skal gå efter frem for iPhone 14 Pro Max.

Hvilke designopdateringer er der fra iPhone 13 til iPhone 14?

I forhold til iPhone 14-seriens forgænger iPhone 13-serien, er der ikke nødvendigvis de helt store opdateringer når det kommer til designet. Apple er kendt for sit stilrene design der ikke ændre sig super meget fra generation til generation. Bagsiden viser, som sin forgænger, stadig et tredobbelt kameraområde med LED blitz lige over den tredje kameralinse til højre – Dog er flashmodulet blevet forbedret med 9 nye LED’er og alle nødvendige sideknapper. Den mest iøjnefaldende forskel på iPhone 14 serien, i forhold til dens forgænger, er at der i den nye model-serie ikke er nogle ’SIM-slot’, da Apple har valgt udelukkende at betro sig til eSIM, som skulle være mere problemfrit og garantere en højere sikkerhed en de fysiske SIM-kort.

Er skærmen på iPhone 14 Pro altid tændt?

Ja, skærmen på den nye iPhone 14 Pro er altid tændt. Det er noget der før er set ved Android smartphones helt tilbage i 2013 ved udgivelsen af Motorolas Moto X. Ikke desto mindre har Apple formået at optimere funktionen med den altid tændte skærm og gøre det endnu bedre.

Apples altid tændte skærm er mere subtil end man før har set med konkurrenternes Android smartphones udgaver, så som eksempelvis Galaxy Z Fold 4. I stedet for et tilfældigt tapet på låseskærmen, kommer personaliseringen mere igennem ve iPhone 14 Pro, ved at vælge specifikke ting at vise på den altid tændte skærm.  – Alle widgets der bliver placeret op låseskærmen bliver vist såvel som meddelelser og medieafspilninger. Hvis der er en aktiv app kørende i baggrunden, som for eksempel en timer, vil man også kunne se det på skærmen, når iPhone 14 Pro dykker ind og ud af dens altid tændte visningstilstand. 

Find din nærmeste Telerepair butik

Hvad er den Dynamiske Ø?

Den dynamiske ø er en interaktiv ’notch’ der hvor frontkameraer sidder. Førhen har frontkameraet på iPhones siddet i toppen i et sort ’hak’, men nu har Apple integreret en interaktiv dynamisk ø design ved iPhone 14 Pro. Den dynamiske Ø er i bund og grund en softwareløsning der gør at man kan få udnyttet den del af iPhone 14 Pro’s skærm hvor det frontvendte kamera og Face ID-sensor er. 

De apps der er downloadet på telefonen kan bruge den dynamiske ø interaktivt, så som medieafspilnings-apps som Spotify, Tidal eller Apple Music. Du kan samtidig få adgang til to apps ad gangen fra Dynamic Island. Tryk blot for at udvide den. Processen er ret flydende, og man skal ikke at bekymre sig om at stryge ned, når du forsøger at få adgang til de forskellige apps. Du kan også bruge den dynamiske ø til at afgøre, om noget spiller i baggrunden eller om lyden kommer gennem dine hovedtelefoner.

Kan iPhone 14 Pro tage billeder om natten?

iPhone 14 Pros bagkamera kan prale af nogle utrolige fotograferingsmuligheder om natten.

Som med alle nye iPhone-modeller har Apple forbedret de primære kamerafunktioner på sine Pro modeller. Men dens forgænger iPhone 13 Pro var udstyret med et 12-MP tredobbelt kamerasystem, udvider iPhone 14 Pro ved at anvende en quad-pixel sensor. Dette fungerer på samme måde som nona- og tetra-binning-teknologien i Samsungs respektive enheder og Googles Pixel-sensor. I Apples tilfælde forsøger teknologien at optimere lysoptagelsen ved at gruppere fire pixels i en quad-pixel sensor for at bringe mere lys og detaljer ind i billedet. Denne form for teknologi er blevet status quo for smartphone-kameraer, der i øjeblikket er på markedet, og du vil finde den brugt i de fleste flagskibs- og pro modeller du kan finde på markedet. 

Det primære kamera på iPhone 14 Pro er et 48 MP-skydespil. Dog tager kameraet typisk billeder med 12 MP med den quad-pixel teknologi aktiveret. Hvis du vil have alle megapixel aktiveret, kan du skifte til Apples ProRAW-tilstand fra indstillingspanelet og tage billeder med den fulde 48 MP-opløsning.

Kamerasensoren på iPhone 14 Pro er 65 % større end sin forgænger og bruger en anden generations sensor-shift OIS til at hjælpe med at producere klarere billeder, når dit motiv er i bevægelse. Den større sensor bringer også mere lys ind, hvilket er den måde iPhone 14 Pro kan få udnyttelse af sin f/1.78 blændeåbning.

Det andet kamera på iPhone 14 Pro er en 12 MP Ultra Wide-sensor med en f/2.2-blændeåbning og 120-graders synsfelt. Det tredje kamera er et 12 MP teleobjektiv med en blænde der svarer til det primære kamera. Telefotoet kan zoome ind op til 6x optisk og op til 15x digitalt. 

Modsat forandringerne ved fotografering om natter, er dagfotografering på iPhone 14 Pro er ikke drastisk anderledes end på iPhone 13 Pro. Billederne er klare, mens portrættilstanden fortsætter med at imponere. iPhone 14 Pro kan tage stillbilleder fra et motiv i bevægelse, hvilket kan være særligt nyttigt for forældre der eksempelvis vil tage billeder af sine børn på legepladsen i bevægelse, så man kan fange billeder af barnet både når de er på ruchebanen eller gyngestativet. På iPhone 14 Pro er der i selv i landskabsbilleder afbalancerede detaljer og skarphed gennem alle iPhone 14 Pro’s billeder, selvom noget virker forvirrende tæt på.

Hvor lang tid holder batteriet på iPhone 14 Pro modellerne?

Batterilevetiden er også blevet forbedret med iPhone 14 Pro og Pro Max. Apple afslører ellers normalt typisk ikke mAh-størrelsen på deres batterier offentligt. Men med iPhone 14 Pro er der altså lovet batterilevetid hele dagen i sin dokumentation. Der er nemlig op til 20 timers streamet videoafspilning på 14 Pro og 25 timer på 14 Pro Max.

Skal du udskifte den Android smartphone ud med en iPhone 14 Pro?

Som Android-bruger der skifter til iOS styresystem kan man snuble lidt over designet i starten. Det kan være at man lige skal lære at bruge sine cross-platform apps igen, men overordnet kan det være det værd at skifte fra Android til iOS hvis de for eksempel vil have adgang til den seje låseskærm der altid er tændt, som man kan få med iOS 16. iOS 16 systemet leveres på forhånd på både iPhone 14 Pro og Pro Max. Du kan bruge den altid tændte låseskærm med fokustilstand. iOS 16 bringer også redigerbare og tilbagetrækkelige beskeder med sig og iCloud Shared Photo Library. 

Derudover kan man finde næsten hver eneste Google-app i Apple App Store, hvilket betyder, at man ikke behøver at miste sin data ved at skifte til iPhone. – Man kan eksempelvis overføre sine WhatsApp-chats og Android-beskeder via deres respektive weblinks i Chrome-mobilbrowseren, som også uploader alle billeder til Google Fotos.

Overvejer du at købe en ny iPhone – så sælg din brugte iPhone til Telerepair 

Ved nødssituationer kan du nu bruge iPhone 14 Pro som satellittelefon

Med Emergency SOS-funktionen kan man fra november bruge iPhone 14 Pro brugerdefinerede antenner til at få forbindelse direkte til en satellit højt oppe i rummet, hvilket sikrer, at du kan få adgang til levende mennesker uanset om man har mobiltjeneste eller ej. Når en forbindelse er etableret, vil Apple dirigere dig til en af ​​sine hjælpemidler via et OnStar-lignende callcenter.

Ved lanceringen vil iPhone 14-ejere få to gratis år til at starte med SOS-nødtjenesten via satellit. Det vil være begrænset til USA og Canada ved lanceringen, og vi venter stadig på detaljer om, hvor meget tjenesten vil koste, når den går live. 

Er det dpgraderingen værd?

iPhone 14 Pro er den bedste iPhone, du kan få, hvis du vil have en.

Hvis din nuværende telefon er en iPhone 11 eller 12, kan det være på tide at opgradere til en iPhone 14 Pro, primært for at få adgang til de bedre interne hardware og kamerafunktioner.

Er din nuværende telefon derimod en iPhone 13 Pro eller Pro Max, er der ingen grund til at hoppe til denne særlige model. Mens du får fordelene ved en ny processor og lidt bedre kamerasensorer, er stigningen i ydeevnen ikke særlig stor mellem sidste generation og nuværende generation. Og mens Emergency SOS og indbyggede sikkerhedsfunktioner er afgørende, hvis du er typen, der begiver dig ud i vildmarken eller ind i skoven, kommer funktionerne til bilulykke og nød-detektion i Apple Watch Series 8, anden generation, så du behøver ikke en ny smartphone for at få adgang til dem.

Men alt i alt er iPhone 14 Pro en imponerende smartphone der har rigtig mange fede funktioner.

Har du købt en ny iPhone og skal overføre data fra din gamle? Så læs vores guide til hvordan man overfører fra iPhone til iPhone.

Vil du vide, hvor gammel din iPhone er? Så se også vores blogindlæg her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.