MacBook, iMac og Mac Pro – Hvilken er den bedste? [Guide 2019]

Selvom Apple har udmærket sig ved at have en høj standard for alle deres produkter, er der stadig en forskel mellem en MacBook, en iMac og deres nye Mac Pro. Derfor kan det også være svært at finde ud af, hvilken der passer bedst til dig.

Vi har derfor lavet denne korte guide til Apples computere anno 2019, så du kan finde det bedste til dine behov.

Hvis du i forvejen har en iMac eller MacBook, som giver dig problemer, kan du også kontakte os for en iMac og MacBook reparation. Vi har en indgående viden til alle deres linjer og modeller, så uanset skaden eller problemet, vil vi kunne hjælpe dig.

MacBook Pro 2019

macbook pro reparation

MacBook er en bærbar computer. Den har været Apples storsælger, siden den først blev lanceret i 2006.

Den har sidenhen fået to nye linjer: Pro og Air. 

Apple har annonceret, at de ikke længere vil sælge “almindelige” MacBooks, men Pro og Air er stadig blandt deres mest populære produkter.

MacBook Air er en lettere, men også mindre kraftfuld, version af den oprindelige bærbare computer. Pro’en derimod kan klare det meste. 

Hvis du skal bruge din computer til mere krævende arbejde end at taste bogstaver ind i et tekstprogram, så er Pro’en typisk det rette valg. Den reagerer simpelthen hurtigere. Den gør det nemmere for dig at redigere i dine fotografier, kode, lave film, 3D-grafik eller spille computerspil.

Den er også nem at tage med dig, hvorfor den også er meget populær blandt studerende og kontorarbejdere.

Hvad er der sket siden den sidste MacBook?

Med den nye MacBook Pro fra 2019 er der ikke sket et ligeså stort kvantespring som ved nylanceringen af MacBook’en i 2015. 

Den er snarere blevet forfinet. Den har fået nogle nødvendige opgraderinger til sin ydeevne, batteri og hukommelse. I flere tilfælde er den endda blevet dobbelt så hurtig, sammenlignet med linjen fra 2017.

Den nye MacBook Pro kan fås i flere udgaver – og prislejer. Når du betaler en dyrere pris, får du mere ydeevne, lagringsplads og skærm.

Ydeevnen følger også typisk displayets størrelse, hvilket betyder, at en 15” MacBook Pro kan have en 6 til 8-core Intel Core processor, hvorimod en 13” er begrænset til “kun” at have en 4-core processor.

MacBook Pro kommer også med et lynhurtigt SSD-lager med hastigheder op til 3,2 GB/s. Det betyder, at du vil kunne køre adskillige pro­gram­mer samtidig eller importere kæmpe­store filer på nærmest ingen tid.

Helt lavpraktisk har de også forsøgt at forbedre deres “sommerfugle”-keyboard, som har haft nogle udfordringer med, at det lettere gik i stykker. Hvorvidt det problem er helt løst, er dog ikke helt tydeligt. Det rygtes i hvert fald, at Apple har planer om at udskifte keyboardet i 2020

Hvis du har mulighed for at vente med at købe en ny computer, kan det derfor godt være en god idé.

Pris på den nye MacBook Pro 2019

Fra 11.499,- kr. til 24.999,- kr.

Salgsprisen afhænger af størrelsen på skærmen, modellen og den nødvendige lagringsplads.

Skal jeg købe en MacBook?

MacBook Pro 2019 er mest lavet til studerende og folk, der til tider har brug for at tage sit arbejde med sig.

Det betyder, at hvis du kun skal arbejde i et skriveprogram som Word og Pages, lave PowerPoint-præsentationer eller surfe på nettet, så er en MacBook et smart valg. Den kan også bruges til mere krævende grafisk eller teknisk arbejde, hvis du kun skal arbejde med et projekt ad gangen.

Det nye batteri giver også computeren en længere levetid. Den har også lettere ved at holde sig kold sammenlignet med de ældre modeller. Så slipper du for at få brændt lårene, hvis du sidder med den i længere tid.

iMac Pro 2019

imac pro reparation

iMac er Apples linje af stationære computere. 

Den bliver ofte brugt som arbejdscomputer – eller hvis der er behov for en fælles computer derhjemme. Den er også, som de fleste af Apples produkter, et flot stykke elektronik, der kan passe ind i de fleste hjem eller kontorer.

En af de måder Apples iMac adskiller sig fra andre mærker er, at den opbevarer selve computeren i skærmen. Det betyder, at du kun skal have plads på dit bord til en skærm, et keyboard og en mus.

Deres nye iMac Pro 2019 er den hidtil hurtigste. Den kan fås med 6- til 8-core-processorer, hvilket giver dig en væsentlig bedre præstation end tidligere. Den er blevet målt til at være næsten 60% hurtigere end ældre modeller. 27″ modellen har nu Turbo Boost-hastig­heder på op til 5,0 GHz, og 21,5″ modellen har op til 4,6 GHz.

Det betyder, at din iMac nemt og hurtigt vil kunne udføre handlinger i selv de mest krævende programmer, såsom Photoshop til billedredigering, Premiere Pro til filmredigering eller Maja, hvis du skal lave 3D-modeller. Displayet er også 4K, så du kan dykke ned i et billede eller et frames detaljer og få det til at se ud præcis, som du ønsker.

Hvis din iMac er langsom eller giver dig problemer, kan du også få en grundig diagnosticering hos Telerepair. Bare klik dig ind på vores side og læs mere om iMac reparation.

iMac Pro er også god til spil

Hvis du bruger din computer mere til spil end arbejde, kan en iMac Pro også være til hjælp.

Den er udstyret med et Radeon Pro Vega-grafikkort, som leverer en 80% hurtigere præstation end tidligere. Det gælder selv, hvis du spiller online i en meget høj opløsning.

iMac’ens display er i 4K, og fordi det er i Apples retina-design, giver den dig ekstraordinært gode farver og kontraster. Det er især en hjælp, hvis du skal være lynhurtig på aftrækkeren, og kende forskel mellem en busk og en modspiller i en online Battle Royale.

Pris på den nye iMac Pro 2019

Fra 9.699,- kr. til 20.499,- kr.

Hvem er iMac Pro lavet til?

iMac Pro er den ideelle stationære hjemmecomputer til spil og arbejde, der kræver en større ydeevne.

Det gælder især billed- og lydredigeringsprogrammer som Photoshop, Premiere Pro og Maya, eller hvis du programmerer og koder til hverdag.

Mac Pro 2019

mac pro reparation

I begyndelsen af juni offentliggjorde Apple deres nye model, Mac Pro. Den forventes at blive lanceret i løbet af efteråret 2019.

Mac Pro er en stationær arbejdscomputer, der leverer en helt ekstrem performance. 

Den er udstyret med en Intel Xeon-processor, der – afhængig af modellen – kan have op til 28 cores. Det betyder, at den kan tage sig af selv de mest krævende arbejdsopgaver og køre programmer, der vil overmande selv en iMac Pro.

Derudover kommer den med seks kanaler med ECC-hukommelse og 12 fysiske DIMM-slots, hvilket betyder, at dens lagringsplads kan holde op til 1.5 TB data. Mac Pro er også med til at introducere Apple Afterburner. Det er et acceleratorskort, der gør det muligt for dig at udføre flere krævende opgaver samtidig.

Alt dette betyder, at hvis du arbejder med meget store projekter, såsom dataanalyse, professionel filmredigering, programmering m.m. vil du kunne undgå de værste lag eller skifte hurtigt mellem flere programmer.

Selve rammen er også designet til mange forskellige opstillinger og arbejdssituationer. Du kan nemt løfte aluminiumskabinettet og få fuld adgang til hver enkelte komponent. På den måde kan du også konfigurere din Mac Pro, så den passer til din arbejdsstation og behov.

Alt ved Mac Pro’en signalerer, at det er en arbejdscomputer, der er forbeholdt professioner og erhverv i brancher, som har brug for en computer med en helt enorm processorkraft og alsidighed, heriblandt grafikere, fotografer, programmører, produktionsselskab m.m.

Pro Display XDR – som tilkøb

En Mac Pro består kun af selve desktoppen. Det betyder, at du selv kan vælge din skærm.

Apple anbefaler, naturligvis, at man køber deres 32” retinaskærm i 6K. Det giver også god mening, fordi Mac Pro er specialdesignet til meget krævende grafiske- eller tekniske opgaver, såsom professionel filmproduktion eller tung kodning. Med en 6K-skærm er det også muligt at se detaljer, som de fleste vil gå glip af – selv hvis de har et kæmpe TV eller display.

Den bruger også en videreudvikling af HDR (High Dynamic Range), der kaldes XDR (eller, Extreme Dynamic Range.) Det betyder, at displayet er godt til at gengive lys, farver og kontraster, som normalt vil være svære at reproducere på en skærm.

Som med kabinettet, kan skærmen, når den er opsat med Apples egen stander og en VESA Mount Adapter tilpasses flere forskellige slags arbejdsopgaver. Hvis du har brug for at læse en lang række kode, kan du derfor rotere hele displayet uden problem.

Pris på den nye Mac Pro 2019

Den danske salgspris er endnu ikke blevet annonceret. Men den indledende salgspris i USA er på $5,999 (eller cirka 39.696,- kr.)

Det er i øvrigt kun for selve computeren. 

Ulig iMac, bliver skærmen og standeren solgt separat. Apple tilbyder et Pro Display XDR for $4.999 (cirka 33.080,- kr.), en stander for $999 (cirka 6.610,- kr.) og en VESA Mount Adapter for $199 (cirka. 1.317,- kr.)

Det betyder, at et fuldt setup vil koster dig i omegnen af 80.000,- kr. Hvis du altså vælger den billigste Mac Pro model. Det selvfølgelig også muligt at spare på skærmen, hvis det er modellens hastighed og styrk, der er vigtigst for dig.

Hvem er Mac Pro lavet til?

Mac Pro er, på grund af salgsprisen, stort set forbeholdt virksomheder, selvstændige eller meget dedikerede freelancere. 

Den egner sig især til grafikere, produktionsselskaber, programmører, it-afdelinger og andre brancher, hvor der er brug for en næsten uhørt stor grad af ydeevne og justerbarhed. Den kan tilpasses de fleste setups.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.