NFC på iPhone: Alt du behøver at vide

I dagens digitale tidsalder kan det virke som om, at vi konstant bliver præsenteret for nye teknologier, der lover at gøre vores liv nemmere og mere sammenkoblet. Men NFC, eller Near Field Communication, står ud som en særligt interessant innovation. Mens begrebet “trådløs kommunikation” nu er temmelig almindeligt for de fleste af os, giver NFC os mulighed for at tage denne kommunikation til et mere intimt niveau.

Når det kommer til iPhones og NFC, blev Apple oprindeligt kritiseret for at være langsom til at adoptere teknologien. Mens NFC havde været til stede i Android-enheder i årevis, ventede Apple indtil lanceringen af iPhone 6 i 2014, før de introducerede NFC-funktionalitet.

Men hvad er det præcis, og hvordan bruger du NFC på din iPhone?

Hvad er NFC på iPhone / Mobil?

NFC, eller Near Field Communication, er en trådløs kommunikationsteknologi, der gør det muligt for to enheder at kommunikere med hinanden, når de er i nærheden af hinanden – typisk inden for en afstand af 4 cm eller mindre. Tænk på det som Bluetooth eller Wi-Fi, men for meget kortere afstande og ofte med meget hurtigere forbindelsesetablering.

Hvilken iPhone har NFC?

Apple introducerede NFC-teknologi i iPhone med lanceringen af iPhone 6 og iPhone 6 Plus tilbage i 2014. Siden da har alle efterfølgende iPhone-modeller, fra iPhone 6s til de nyeste modeller, inkluderet NFC-chips. Så hvis din iPhone er fra 2014 eller senere, er der en god chance for, at den er NFC-kompatibel.

Hvad tillader NFC dig at gøre på din iPhone?

Ud over at være en cool teknologi giver NFC en lang række praktiske anvendelser:

 1. Apple Pay: Dette er nok den mest kendte brug af NFC på iPhones. Med Apple Pay kan du gøre kontaktløse betalinger med din iPhone. Dette gør betalinger hurtige, sikre og bekvemme – bare tag din telefon tæt på betalingsterminalen, og voila!
 2. NFC-tags: Disse små chips kan programmeres til at udløse specifikke handlinger på din telefon, når den kommer tæt på. For eksempel kan en virksomhed placere et NFC-tag ved indgangen, som når det tappes, automatisk kan tage dig til virksomhedens hjemmeside.
 3. Interaktion med smarte enheder: Mange smarte enheder som dørlåse, lyspærer og termometre bruger NFC til hurtig paring og styring. Forestil dig at åbne din dør ved blot at tage din iPhone tæt på en NFC-kompatibel lås.
 4. Deling af data: Selv om Apple primært benytter AirDrop til direkte filoverførsler, kan NFC også bruges til at dele små mængder data som visitkort eller links.

Hvordan slår man NFC til på iPhone?

NFC fungerer typisk i baggrunden, uden at du behøver at gøre meget. Men for at drage fuld fordel af det, er der nogle trin, du kan tage:

 1. For Apple Pay:
  • Åbn “Indstillinger” på din iPhone.
  • Gå til “Wallet & Apple Pay” og følg vejledningen for at tilføje dit kort.
  • Når det er gjort, kan du bruge Apple Pay ved at dobbelttrykke på hjem-knappen eller side-knappen (afhængig af din iPhone-model) og bekræfte med Face ID eller Touch ID.
 2. Læsning af NFC-tags:
  • Fra iOS 14 og fremefter giver Apple mulighed for at læse NFC-tags direkte fra kontrolcenteret.
  • Gå til “Indstillinger” > “Kontrolcenter”, og sørg for at “NFC-tag-læser” er tilføjet.
  • For at læse et tag, træk kontrolcenteret ned og tryk på NFC-ikonet. Hold din iPhone tæt på tagget for at aktivere det.
 3. Slå NFC til (for ældre iPhones):
  • For dem med ældre iPhones, kan du tjekke, om NFC er aktiveret ved at gå til “Indstillinger” > “Mobil” > “Mobildataindstillinger” > “NFC”.

Med de stigende muligheder, som NFC tilbyder, kan vi kun forvente endnu flere innovative anvendelser i fremtiden. Fra simpel betaling til smart home-integration er NFC-teknologien på iPhone her for at gøre vores liv lettere og mere sammenkoblet. Så næste gang du ser et NFC-symbol i den vilde, tag din iPhone frem og prøv det!

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.