Ny iPhone 2019 – Rygter og Forventninger

Der florerer altid mange rygter lige op til udgivelsen af en ny iPhone. Apple er notorisk tilbageholdende med oplysninger, indtil produktet allerede er på vej ud til forhandlerne.

Men hvis du leder efter de nyeste og mest pålidelige rygter om Apples næste generation af iPhones, kan du finde dem her.

Vi kan ikke garantere, at alle rygterne holder stik. 

Men vi har forsøgt at samle de mest velbegrundede og realistiske forventninger. Derfor har vi valgt kun at fremhæve de rygter, som stammer fra kilder, der tidligere har lækket informationer, der viste sig at være korrekte. Der kan også være tale om billeder af prototyper eller lækkede aftaler mellem producenterne af de enkelte reservedele.

Lanceringen af en ny iPhone er også en god anledning for dig at spare nogle penge. Især hvis det ikke er vigtigt for dig at have den absolut nyeste model. Prisen på en brugt iPhone af den forrige generation falder nemlig ofte, når en ny iPhone kommer på markedet.


Hvornår kommer der en ny iPhone i 2019?

Apple har traditionelt set holdt en Apple Special Event i september hver år, hvor de annoncerer deres nye iPhones og Apple Watches. Det har de gjort siden lanceringen af iPhone 5. Datoen for begivenheden er aldrig fuldstændig sat i sten, men i både 2018 og 2017 blev den afholdt d. 12. september. 

Når en ny iPhone er blevet annonceret, kan den som regel findes i butikkerne én til tre uger efter.

Ny iPhone – hvilken modeller kan vi forvente?

Som i 2018 forventes Apple at udgive modeller i tre størrelser. Det peger på, at de vil lave efterfølgere af deres Xs-, XR- og Plus-modeller.

Navnet på de nye iPhones er endnu ikke kendt. Efter Apple lancerede iPhone X i 2017, har der hersket stor tvivl om, Apple vil overgå til romerske nummerering af deres mobiler. Hvis det er tilfældet, vil de blive navngivet iPhone XI, iPhone XIR og iPhone X+.

Et rygte fra en anonym kilde, der tidligere har forudset navnene på modellerne fra 2018, har også været, at Apple vil døbe en af mobilerne “iPhone XI Pro.” Den forudsigelse bygger også på, at Apple i forvejen bruger “Pro”, når de navngiver deres MacBooks og iPads. 

Processor i den nye iPhone – Effektiv og hurtig A13-chip

Det spås, at nye 2019 iPhone vil blive opgraderet med en ny A13-chip. Apple vil også inkludere en såkaldt coprocessor, der skal hjælpe med de tungeste opgaver. 

Den nye processor vil øge responshastighed og ydeevnen på de nye iPhones, så de blandt andet får nemmere ved at håndtere heftig kamerabrug. Det er nødvendigt, hvis AR, argumented reality, bliver mere populært og derfor kommer til at fylde mere i din mobils hverdagsbrug.

Display – OLED i alle nye iPhones (måske)

Der er tvetydige rygter om, hvorvidt Apple går all-in på OLED-displays.

Modeller der i forvejen bruger OLED, vil fortsat gøre det i 2019. Men iPhone XR har tidligere holdt sig til et traditionelt LCD-display. De seneste rygter peger på, at XR og andre mere prisbevidste modeller vil beholde LCD-displayet – i hvert fald i denne generation.

Apple har (indtil videre) ikke anskaffet sig en fabrik til produktion af displays, så de nye iPhone-skærme, vil fortsat være produceret af Samsung. Det sagt, bør det også nævnes, at Apple laver farvekorrigering på alle skærme, så selvom Samsung har produceret skærmen, vil billedet i en ny iPhone og en ny Samsung ikke være fuldstændig identisk.

Tre bagudvendte kameraer – Wide-angle, Super Wide-angle og Teleobjektiv

Lækkede billeder af prototyper af den nye iPhone indikerer, at kameraet har gennemgået en gevaldig forandring. Du vil nu få tre kamera, der vil hjælpe dig med at tage bedre billeder. De tre kameraer vil være placeret i en trekantsform, og derfor optage mere af din telefons ryg.

Der er tale om tre forskellige objektiver: et vidvinkelobjektiv, et super vidvinkelobjektiv og et teleobjektiv.

De tre objektiver vil give dig 3x optisk zoom, bedre billeder i dårligt lys og en forbedret AR-oplevelse. Derudover rygtes Apple også at have kælet for videoegenskaberne i den nye iPhone, så du nemmere kan retouchere, klippe og tilføje effekter – selv mens du optager.

Frontkameraet siges også at have fået en bredere linse, så du nu kan låse din mobil op med Face ID, selv når den ligger fladt på bordet.

Batteri i en ny iPhone – længere levetid og trådløs opladning af andre enheder

Ifølge Apple analytikeren Ming-Chi Kuo vil den nye iPhone også få et bedre batteri.

Der har længe været ønsker om en forbedret levetid på iPhone-batterier. Det nye batteri rygtes at kunne rumme omkring 10-25% mere strøm, afhængig af modellen. Derudover siges Apple også at have lavet flere forbedringer til deres processor, der skulle hjælpe med at sænke iPhonens strømforbrug.

Det nye batteri vil også gøre det muligt at kunne oplade andre mobiler, eller dine AirPods, via QI-trådløs opladning. Det betyder, at din iPhone også vil kunne fungere som en powerbank for andre enheder, der kan oplades trådløst.

Bedre WiFi – større hastigheder over trådløst netværk

Det spås, at Apple vil gå over til WiFi 6. Med WiFi 6 vil du kunne downloade med en hastighed på op til 9,6 Gbps. Det er en tredjedel hurtigere end med den forrige standard. 

Den større hastighed vil også medvirke til, at dit batteri bliver drænet langsommere, fordi processerne vil være overstået hurtigere. Med WiFi 6 vil du tilmed også få bedre stabilitet og en længere rækkevidde.

WiFi er normalt ikke et emne, der ofte bliver bragt op som et salgsargument, men med så markant en forbedring vil du kunne mærke en tydelig forskel mellem en gammel og en ny iPhone.

Holdbarhed i en ny iPhone – endnu mere vandtæt

Holdbarhed er altafgørende for mobiltelefoner. Derfor vil Apple med høj sandsynlighed også gøre de nye iPhones endnu mere slidstærke og vandtætte.

Glasset er efter sigende blevet gjort mere brudsikkert. Men det rygtes, at det især er vandtætheden, der er blevet arbejdet med. 

Siden iPhone 7 har Apples mobiler været vandtætte i op til 30 minutter på én meters dybde. Det blev med iPhone Xs, Xs Max og XR forbedret, så den kunne tåle op til to meters dybde i 30 minutter. Der er ikke kommet specifikke tal på bordet, men en ny iPhone fra 2019 skulle være endnu mere vandtæt end det.

Du skal stadig ikke tage din mobil med i badekarret, men de nye forbedringer bør beskytte din mobil, hvis du pludselig bliver fanget i et regnskyl eller taber den i en vandpyt.

Er du i tvivl om, hvor gammel din iPhone er? Læs vores indlæg: Hvor gammel er min iPhone?

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.