OnePlus debuterer 120 Hz-skærm i 2020

OnePlus er kendt for at være på forkant med de nyeste features og teknologier inden for smartphones – det vil også være tilfældet i 2020.

Det tyvstartede den kinesiske smartphone-producent allerede til teknologimessen CES 2020 her i begyndelsen af januar.

Vi har gennemgået alle annonceringerne (og et par af rygterne), så du kan få et bedre overblik over, hvad du kan forvente af produkter og teknologiske fremskridt fra OnePlus i 2020.

OnePlus 8 i 2020

OnePlus 8 forventes at komme på markedet i første halvdel af 2020 – højst sandsynligt omkring maj. Det passer godt sammen med de tidligere models tidslinje.

Som altid kan vi nok regne med, at de lancerer både en Pro og en mere budgetvenlig model. Prisen bør ikke være markant anderledes fra sidste års modeller.

oneplus concept one camera

OnePlus Concept One – nyt glas og indbygget lædercover?

Til CES 2020 debuterede OnePlus deres første koncepttelefon, Concept One.


Det er første gang, at det kinesiske selskab har vist en proof of concept-telefon frem for et bredere publikum. “Proof of concept” betyder, at modellen aldrig vil blive solgt i butikkerne, men mest eksisterer som et led i produktudviklingen af nye teknologier eller designs.

Det unikke ved Concept One ligger i høj grad i designet, fremfor det interne hardware. Der er især to ting ved telefonen, der står ud: et ‘forsvindende kamera’ og et indbygget lædercover.


Elektrokromisk glas – ‘skjult’ kamera og ND-filter

OnePlus har tidligere fået meget opmærksomhed for pop-up kameraet i OnePlus 7 Pro, der bedre skjulte linse sammenlignet med for eksempel Apples fremtrædende tre kameraer i ryggen eller det famøse ‘hak’ i fronten.

Det forsvindende kamera i Concept One handler i virkeligheden mere om en ny glas-teknologi end selve kameralinsen. Glasset er elektrokromisk. Ved at føre en ladning strøm gennem glasset, kan man styre hvor meget lys, der kan passere igennem. Det gør, at glasset går fra tonet til klart eller omvendt med et klik.

Fordelen ved et elektrokromisk glas er ikke bare, at det er pænt. Det kan også bruges som et ND-filter. Et ND-filter, eller Neutral Density-filter, gør det muligt for dig at tage billeder i meget lyse omgivelser, uden at farverne bliver flade eller ser forkerte ud. Du kan derfor tage billeder selv i direkte solskin uden at miste farvenuancer.

Det nye glas kan dog også betyde, at du får brug for en total udskiftning, hvis skærmen flækker. Du kan derfor risikere, at det vil være nødvendigt med en reparation af din OnePlus.

Cover – læder i McLarens ikoniske orange farve

Som en lille hyldest til deres samarbejdspartnere er Concept One også betrukket i blødt orange læder. Det matcher den samme farve, du ellers vil se i McLarens 2019 Formel 1-bil.

Udover at læderet giver smartphonen et eksklusivt look, har læderet også helt naturligt en bedre stødabsorbering, sammenlignet med det aluminium eller glas, man finder i mange andre high-end mobiler.

120 Hz OnePlus skærm fra 2020

Det er ikke kun kameraet og det æstetiske udtryk, der kommer til at gennemgå en forandring hos OnePlus i 2020. Det er også skærmen.

Til CES 2020 bekræftede Pete Lau, den administrerende direktør i OnePlus, over for The Verge, at deres næste smartphones vil tilbyde en 120 Hz AMOLED-skærm. Det gælder muligvis kun i Pro-udgaven. Ved deres mere budgetvenlige model har OnePlus dog meldt ud, at de som minimum vil supplere telefonen med en 90 Hz-skærm.

Skærmene bliver produceret af Samsung og vil give brugerne en mere præcis og responsiv oplevelse. Du vil for eksempel kunne opleve, at animationerne på telefonen vil se glattere ud, samt at bevægelser på videoer vil se mere naturlig og realistiske ud. 

Hvis billedet ser forkert ud, eller hvis du streamer en film, og gerne vil undgå den såkaldte ‘sæbeopera-effekt’, hvor alting ser mindre cinematisk ud, vil du altid kunne slukke for funktionen inde i indstillinger.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.