PC Reparation – det kan du selv gøre for at vedligeholde din PC

Hvis din computer er gået i stykker, er det som regel nødvendigt at sende din PC til reparation på et værksted som vores.

Men der er stadig mange gode råd og tips til, hvordan du kan holde din PC sund, og måske helt undgå en reparation.

Vi har derfor samlet nogle af de bedste evergreen-tips til pleje af din PC. Vi giver dig også nogle tips til, hvis uheldet er ude, og du har brug for en PC reparation.

Hos Telerepair tilbyder vi reparation af alle typer computer på markedet, som du kan læse meget mere om. Hvis du har en Macbook Air eller Pro, hvor du oplever problemer, tilbyder vi også Macbook reparation hertil.

Det kan du selv gøre (udover en PC reparation)

1. Ryd op i dine filer

Hovedrengøring er ikke kun relevant for dit hjem.

Hvis du gerne vil have det meste ud af din computer, er det en god idé at gøre status en gang imellem, og rydde op i din dokumenter og billeder. 

For det første, kan en fyldt harddisk gøre din PC langsom. Hver gang du søger efter et program eller dokument, skal din computer gennemsøge større og større mængder data. Men vigtigere endnu er, at en rodet harddisk gør det sværere for dig at finde rundt på din computer.

Det bedste, du kan gøre, er at lave overskuelige mapper og undermapper til de filer, du gerne vil beholde. Du bør også jævnligt slette eller rydde ud i de dokumenter, billeder og andre filer, du ikke skal bruge til noget.

2. Slet de programmer, du ikke bruger

Det er ikke alting på en computer, vi bruger til dagligt.

Hvis du har store og krævende programmer, der bare ligger i dvale på din PC, kan det være en god idé at slette dem. Hvis de tilmed ligger og kører i baggrund, kan de endda gøre din computer langsommere end nødvendigt.

Det er, fordi alle processer – både dem, du bruger, og dem i baggrunden – bruger af dine RAM. Hvis der sker for mange ting på en gang, vil din computer ikke vide, hvad der er vigtigt for dig. Den vil altså forsøge at gøre lidt af det hele. Det er med til at gøre din computer sløv.

Det er også vigtigt at huske, at selvom du smider et program i papirkurven, er det ikke nødvendigvis alting ved programmet, der bliver slettet. Hvis du for eksempel sletter Microsoft Word, bliver alle dine dokumenter ikke slettet samtidig.

Det betyder dog også, at der kan ligge forældreløse programmer og funktioner på din computer, der ikke er blevet slettet ordentligt. Så det kan være en god idé enten at investere i et godt PC oprydningssoftware. TechRadar har blandt andet lavet en god opsamling over det bedste PC Optimization-software for 2020.

Du kan også vælge at formatere din computer. Det sletter alt indhold, så her er det vigtigt, at du har lavet en god backup af dine vigtigste dokumenter og filer først.

3. Sørg for, at din PC har den seneste opdatering

PC’er i dag modtager næsten dagligt nye opdateringer til deres styresystem eller til enkelte programmer. Det betyder også, at mange af vores computerproblemer måske kan løses ved bare at hente og installere den seneste opdatering.

Størstedelen af de opdateringer vi modtager idag er sikkerhedsopdateringer. Det betyder, at du kan undgå ransomware, malware og andre skadelige computervira ved at holde din computer opdateret.

Bemærk dog, at opdateringer nogle gange kan få programmer til at stoppe med at fungere. Så hvis du har et lidt ældre program, du skal kunne bruge, er det en god idé at tjekke, hvorvidt andre har oplevet problemer efter en opdatering.

Tips til før din PC reparation

Nogle gange kan du ikke gøre tingene alene. Det kan derfor være nødvendigt med en reparation.

Der er dog nogle ting, du kan gøre før en reparation, der potentielt kan spare dig en masse besvær og sikre, at din PC har de bedste omstændigheder, når den nu skal repareres.

1. Lav en backup – men vær påpasselig, hvis du har virus

Inden du indleverer din PC på vores værksted, anbefaler vi, at du først laver en backup af dine filer. På den måde er du sikker på, at filerne ligger sikkert et sted, selv hvis computeren når at gå i stykker, inden din reparationstid – eller hvis det bliver nødvendigt at rydde hele computeren først for at løse problemet.

De fleste software-fejl påvirker ikke dine dokumenter, billeder eller andre programmer på computeren, så du kan trygt lave en automatisk backup. 

Hvis du derimod kæmper med en standhaftig computervirus, er det dog ofte bedre kun at gemme de filer, du ved, der ikke har forårsaget problemet. Det betyder, at du manuelt skal gå ind og tilføje de filer, du vil gemme, til et eksternt drev såsom en USB-nøgle eller ekstern harddisk.

2. Noter hvad du lavede, da problemet opstod

I de fleste tilfælde er det ret tydeligt, hvor skaden eller problemet ligger.

Men nogle hardwarefejl og computerproblemer opstår kun, hvis man udfører bestemte handlinger.

Vi anbefaler derfor, at du fører en lille logbog over, hvad du var i gang med, da problemet indtraf. Det kan ofte gøre fejlfindingen noget lettere, hvilket betyder, at reparationen hurtigere bliver overstået.

Hos Telerepair har vi dog også dygtige teknikere, der har en kæmpe faglig og praktisk viden om PC’er. En almindelig reparation tager derfor typisk kun mellem 2-3 timer.

Efter PC reparation – Behold din kvittering

Når du får din PC tilbage, vil problemet som regel være løst.

Men for at være på den helt sikre side er det bedst, at du beholder en kopi af din kvittering. Hos Telerepair har vi nemlig 2-årsgaranti på stort set alle reparationer. Det betyder, at hvis fejlen vender tilbage – eller reservedelen har haft en ukendt skade forinden – så giver vi dig en ny reparation, gratis.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.