Sådan sommersikrer du din smartphone eller tablet

Sommer er lig med sjov i solen, omend det er på stranden, ved poolen eller ved havnekanten. Desværre er det også højtid for ødelagte smartphones. Denne sommer behøver dog ikke at ende i en ødelagt mobiltelefon.

Hos Telerepair har vi set det hele, når det kommer til sommerulykker, der ender i slemt ødelagte smartphones, og det er ofte de samme ting, der går igen. Heldigvis betyder det, at der er måder, du kan beskytte din telefon mod skade. Vi har lavet en gennemgang af de mest almindelige måder, hvorpå smartphones går i stykker hver sommer, og hvordan du forhindrer det i at ske for dig.

Vandskade

Alle tror ​​det er selve vandet, der forårsager skaden på din mobiltelefon, når den bliver våd, men det er faktisk mere interessant end som så. Når du får vand i telefonen, så fungerer de mineralske urenheder, der findes i vand, som elektriske ledere og skaber kaos i telefonens interne kredsløb. Faktisk har det vist sig, at rent destilleret vand ikke forårsager den samme skade, som vand fra svømmebassiner, toiletter og oceaner der ikke er destillerede vandkilder.

Det første tip til at undgå vandskader er åbenlyst: Undgå vand (selv når resten af ​​dig ikke gør det). Det er klart, at hvis du holder din telefon væk fra vand, bliver den ikke beskadiget. For eksempel kan du bruge en vandtæt højtaler til at afspille musik ved vandkanten og i stedet have din telefon i sikker afstand fra vandet.

Undgå at lægge din telefon i lommen, når du nyder en dag ved poolen, havnebadet eller havet. Der er stor risiko for, at du glemmer, at din telefon er i lommen, før du hopper i. Selvom du bare sejler i kano eller kajak, er der risiko for, at du vælter i.

Hvis du alligevel skulle være så uheldig, at din telefon ender i vandet, så skal du slukke din telefon og lade den være slukket. Fjern et eventuelt cover fra telefonen og modstå trangen til at tørre din telefon i solen for at forhindre, at den overophedes. Brug i stedet en klud eller køkkenrulle til at duppe din telefon tør. Gnid ikke telefonen tør, da du kan skubbe væske ind i telefonens mere følsomme dele.

Åh, og glem det gamle ristrick. Prøv i stedet silicagelpakker, som er mere effektive til at absorbere vand. Fyld en plastikpose med silica gel og begrav telefonen i posen. Lad den ligge i posen i mindst 24 til 48 timer.

Der er også andre måder, du kan forhindre vandskader. At holde din telefon beskyttet er nemlig lige så nemt som at købe et vandtæt etui. Disse etuier er overkommelige, holdbare og vandtætte, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig, når du er ved vandet. Uanset om du mangler beskyttelse til skærmen eller leder efter det optimale cover kan Telerepair hjælpe dig.

Her er et par eksempler på vandtætte smartphone-covers:

Ovenstående forslag på vandtætte cover kan i visse tilfælde også anvendes universel så de passer til alle enheder og findes også til tablets. Mange af dem kan endda bruges, hvis du vil tage billeder under vandet:

Sand, sand og mere sand

Mobiltelefoner er kendt for at fange støv og snavs i de indre sprækker. Når først dette snavs har sat sig, er det virkelig svært at få det ud uden at skille hele din telefon ad. Sand kan faktisk skade telefonens funktionalitet.

Et skærmcover vil kun beskytte skærmen mod sand, men de indvendige dele er stadig blotlagte, selvom du har et fuldt etui på telefonen. Derfor er et vandtæt cover igen din bedste ven, hvis du vil være sikker på at holde sand ude af din telefon.

Med eller uden et vandtæt cover skal du dog opbevare din telefon et rent og sikkert sted, hvor telefonen ikke har en chance for at tage et halvt kilo sand med sig hjem. Alt for ofte smider vi skødesløst vores telefon i den samme taske med vores strandting på vej hjem, men dette er den perfekte måde at ødelægge din telefon med sand. Du bør også holde din telefon langt væk fra tilsandede håndklæder.

Hot, Hot, Hot: Når din smartphone overophedes

Smartphone-producenter anbefaler, at du holder din enhed mellem 0 til 35 grader, når den oplader, udfører opgaver eller sidder inaktiv til opladning. Den kan blive varmere, hvis du har spillet spil, streamet video eller spejlet din skærm i timevis. Derfor råder producenterne også brugerne til at opbevare deres enhed i et miljø, der er typisk mellem 10 og 30 grader.

Når din telefon efterlades i varmen i en periode, kan den lide permanent batteriskade eller gå helt i stykker. Så sørg for, at din telefon ikke bliver udsat for høje niveauer af varme på noget tidspunkt. Du vil især ikke have din telefon i direkte sollys. Når solens stråler rammer skærmen suger telefonen varmen til sig og kan ikke komme af med den igen.

Vi anbefaler også, at du ikke efterlader din telefon i bilen denne sommer, for ifølge FDM kan temperaturen i en bil sagtens nå op på 70 grader på en varm dag.

Du bør også undgå at bruge apps og indstillinger, der bruger meget strøm, da disse kan være med til at opvarme telefon. Det kan blandt andet godt betale sig at lade være med at skrue op for lyset på skærmen; brug istedet et anti-reflektionscover på din skærm. Hvis du sætter telefonen på fly-mode kan du stadig bruge den til det vigtigste – men alle de strømslugende apps er i forbindelse med det almindeligvis slået fra. Sidst men ikke mindst bør du tage dit cover af telefonen, da et cover kan være med til at holde på varmen.

Hvis du skulle være uheldig og din telefon bliver for varm, så kan du lægge telefonen på en solid overflade, holde telefonen foran en ventilator eller flytte telefonen til køligere omgivelser. Du må ikke lægge den varme telefon i et køleskab eller fryseren – ikke engang kortvarigt. Du risikerer fugt i telefonen og andre skader.

Sommermust-haves forårsager skade på din telefon

Solcreme, bronzer og fugtighedscreme er alle populære i sommervarmen, men det vil være fornuftigt at holde dem fra din telefon. Disse stoffer vil ikke nødvendigvis ødelægge din telefon, men de kan efterlade en forfærdelig rest, der gør det svært at se og rense din skærm. Du bør derfor have en mikrofiberklud med i tasken denne sommer, og give din telefon en øjeblikkelig aftørring, når den kommer i kontakt med ting som solcreme.

Hvis du bruger din telefon, når du er svedig, kan din egen sved også bygge sig op på din telefon, så sørg for at bruge servietter til at rense den af ​​bagefter.

Da mobiltelefoner efter sigende er mere snavsede end offentlige toiletsæder, hjælper dette også med at forhindre din telefon i at rumme en verden af ​​mikroskopiske bakterier.

Hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude

Tusindevis af telefoner går i stykker hver sommer, og på et eller andet tidspunkt er den ødelagte telefon måske din. Det ser ud som verdens undergang i øjeblikket, men Telerepair er her for at hjælpe. Vi har beskæftiget os med at reparere ødelagte telefoner i mange år. Derfor kan du roligt gå ind til en af ​​vores butikker med din telefon, og gå ud med en som ny telefon på ingen tid overhovedet – typisk tager det blot 30-45 minutter. Du kan booke se oversigten over alle vores butikker her og booke en tid direkte i din kalender her.

Er du i tvivl om, hvilken iPhone du har, og hvor gammel den er? Læs vores indlæg: Hvor gammel er min iPhone?

Har du mistet eller fået stjålet din iPhone? Læs vores indlæg omkring, hvordan du finder den med Find my iPhone.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.