iPhone 15: Oversigt over forventede nyheder

Som altid vil Apple præsentere deres nye iPhone-serie i september. Der forventes mange nyheder til iPhone 15 og iPhone 15 Pro, som stadig vil være tilgængelige i to størrelser: iPhone 15 (6,1 tommer) og iPhone 15 Plus (6,7 tommer), samt iPhone 15 Pro (6,1 tommer) og iPhone 15 Pro Max (6,7 tommer). Her er hvad rygterne hidtil har fortalt os: Bemærk, at listen sandsynligvis ikke er udtømmende, da der altid kan være små overraskelser.

Hvad byder den nye iPhone 15 på?

På linje med tidligere år forventes der at komme fire nye iPhone-modeller:

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

Blandt de forventede nyheder er et nyt design til iPhone 15 og iPhone 15 Plus. Disse to modeller kan blive udstyret med samme chipset som de nuværende iPhone 14. Hvad angår iPhone 15 Pro- og Pro Max-modellerne, forventes de at have hurtigere processorer, forbedrede kameraer og en ny funktion kaldet ‘Action Button’.

Året for USB-C

Den proprietære Lightning-forbindelse, der har været brugt på iPhone siden 2012, vil forsvinde. En ny europæisk lov, der træder i kraft i 2024, vil pålægge alle producenter at bruge den standardiserede USB-C-forbindelse, og Apple forventes at følge lovgivningen lidt forud for tidsplanen. Vi har allerede set den tykkere USB-C-forbindelse på forskellige industrielle skitser, der er brugt af tilbehørsproducenterne.

Overgangen fra Lightning til USB-C forventes at give en stor hastighedsforøgelse. Lightning-forbindelsen var begrænset til hastighederne på USB 2.0, der når op til 480 Mbit/s, mens USB-C åbner døren for hastigheder på USB 3.2 eller Thunderbolt 3 med 20 Gbit/s eller 40 Gbit/s for væsentligt hurtigere kablede overførsler.

Udbredelse af Dynamic Island

Sidste år indførte iPhone 14 Pro et nyt hardware- og softwareelement, der erstattede den traditionelle udskæring: De forreste sensorer blev placeret i en bred central udstansning, som Apple har kaldt Dynamic Island. I år forventes alle iPhone 15-modeller at være udstyret med denne funktion, mens iOS 17 vil øge de mulige interaktioner med den.

Skærme med mindre kant

Ud over udbredelsen af Dynamic Island forventes alle modeller at have skærme med reducerede kanter, der næsten er halveret. Diagonalstørrelserne ændrer sig ikke markant (der har været rygter om en 6,2 tommer skærm i stedet for 6,1 tommer på den almindelige iPhone 15), men de nye modeller vil være mere kompakte. iPhone 15 Pro Max vil have branchens smalleste kanter, med kun 1,55 mm på alle fire sider. ProMotion-teknologien forventes stadig at være forbeholdt Pro-modellerne, og det vil først være i 2025 med iPhone 17, at 120 Hz-opdateringsfrekvensen vil være tilgængelig på de almindelige modeller.

Et nyt kabinet til Pro-modellerne

Udover indførelsen af Dynamic Island og smallere kanter omkring skærmen vil designet på iPhone 15-modellerne forblive stort set uændret med en aluminiumskabinet og flade kanter (dog forventes der nye farver og muligvis mat glas på bagsiden). iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max forventes imidlertid at få et nyt kabinet, der udskifter stålet med et lettere titaniumkabinet (uden at gå på kompromis med styrken) og med let buede kanter for bedre greb. Den særlige farve til iPhone 15 Pro i år vil være rød ud over de klassiske farver: sølv, space grey og guld.

Knapperne på venstre side af kabinettet forventes at ændre sig. Der har været rygter om kapacitive knapper med en unificeret berøringsfølsom volumenkontrolknap, men dette projekt skulle være blevet opgivet undervejs. Selvom Apple stadig forventes at beholde to separate volumenknapper, er det stadig planen at fjerne lydløskontakten og erstatte den med en ny “aktion” -knap, der kan tilpasses individuelt.

Nye kameraer

Alle modeller forventes at have nye bakkameraer. Der vil sandsynligvis være to kameraer på de almindelige modeller og tre på Pro-modellerne, men Apple forventes at opgradere hver sensor for at forbedre kvaliteten. Ikke alle detaljer er kendt på nuværende tidspunkt. På de almindelige modeller er det muligt, at Apple vil øge antallet af megapixel på vidvinkelkameraet fra 12 til 48: disse modeller vil derefter kunne tilbyde en “optisk” zoom på 2x ved hjælp af deres 12 megapixel-centrale kamera, ligesom iPhone 14 Pro i dag.

Der er også forventninger om en stor opgradering af telefotoobjektivet på iPhone 15 Pro Max med indførelsen af et periskopisk objektiv, der kan give et zoomniveau på 5x eller 6x sammenlignet med 3x på den nuværende iPhone 14 Pro. Dette nye telefotoobjektiv forventes dog kun at være tilgængeligt på 6,7-tommers-modellen: iPhone 15 Pro med en skærmstørrelse på 6,1 tommer vil stadig have et traditionelt 3x-objektiv. Som en uheldig konsekvens af de forbedrede sensorer vil Pro-modellerne have endnu mere udstående kameradesign.

Hvornår udkommer iPhone 15

Traditionelt har Apple afsløret deres nye flagskibstelefoner i den første uge af september, normalt på en tirsdag. Derfor er det rimeligt at antage, at iPhone 15 udkommer omkring den 5. september 2023 eller i nærheden af denne dato.

Efter præsentationen plejer Apples telefoner at være tilgængelige for køb i butikkerne omkring 10 dage senere. Så hvis vi går ud fra, at trenden fortsætter, kan vi forvente, at iPhone 15 vil være tilgængelig for salg omkring midten af september 2023.

Det er dog vigtigt at bemærke, at disse oplysninger er baseret på tidligere lanceringer og spekulationer. Apple har fuld kontrol over deres udgivelsesplaner og kan ændre dem uden varsel. For de seneste og mest præcise opdateringer anbefales det at følge officielle kilder som Apple’s hjemmeside, pressemeddelelser og sociale mediekanaler.

Hvad kommer iPhone 15 til at koste?

Dengang iPhone 14 blev introduceret, oplevede vi en betydelig prisstigning på op til 33 procent på modellen, hvilket blev mødt med overraskelse og utilfredshed. Allerede inden denne prisstigning var iPhone blandt de dyreste telefoner på markedet, så stigningen blev betragtet som ekstraordinær.

Forklaringen på de voldsomme prisstigninger med iPhone 14 blev tilskrevet den globale markedsøkonomi. Disse prisstigninger blev betragtet som en reaktion på urolighederne på finansmarkedet. Selvom det ikke kan udelukkes, at Apple kan implementere yderligere prisstigninger som følge af eventuelle fremtidige økonomiske udfordringer, er det vores tro, at det ikke vil ske. Hvis forbrugernes økonomiske situation bliver mere presset, vil det også føre til, at de udskyder køb af nye telefoner.

Derfor forventer vi ikke, at iPhone 15 vil opleve yderligere prisstigninger, hvilket betyder, at priserne vil være på niveau med iPhone 14. Det vil sige, at den billigste standard iPhone 15 forventes at starte fra 8.299 kroner, mens prisen for iPhone 15 Pro modellerne starter fra 10.499 kroner. Det er vigtigt at huske, at priserne er baseret på vores forventninger og tidligere mønstre, og at de kan ændre sig, når Apple officielt annoncerer priserne for iPhone 15.

Er du i tvivl om, hvor gammel og hvilken iPhone du har? Så læs vores indlæg: Hvor gammel er min iPhone?

Har du en gammel iPhone du skal sælge, og ikke ved hvordan man slår Find My iPhone fra? Læs vores guide til Find My iPhone.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Telerepair menu
Telerepair menu

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.